Les associacions de veïns creen una comissió per modernitzar les pubilles

M.C.
Publicat: 
11-10-2019
Actualitzat: 11-10-2019 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les associacions de veïns creen una comissió per modernitzar les pubilles

La Federació d’Associacions de Veïns de Lleida ha constituït una nova comissió de joves que impulsarà activitats culturals per a aquest col·lectiu i intentarà modernitzar la figura de la pubilla a la ciutat. Així ho va assegurar ahir la presidenta d’aquest comitè, Júlia Drago, que va assegurar que “proposarem a la Paeria un nou model de selecció de les pubilles que es basi en un examen oral, així com més implicació més gran dels hereus perquè hi hagi equitat de gènere i una presència més activa a les festes i esdeveniments culturals de la ciutat”.

“Les institucions de vegades s’obliden dels més joves, per això hem impulsat una comissió específica que aporti propostes que realment ens interessen”, va apuntar Drago, que va destacar que “no només ens volem centrar en la qüestió de les pubilles, una figura que a Lleida s’ha quedat més antiquada però que hem de lluitar per preservar”.

La regidora d’Educació, Drets, Feminisme i Cooperació, Sandra Castro, va exposar fa unes setmanes la voluntat de “reconvertir” les pubilles en una altra figura que sigui més representativa dels joves de la ciutat i que tingui representació durant tot l’any, més enllà de les Festes de Maig.

Comparteix

També t'interessarà