Les associacions de veïns de Magraners, la Bordeta i Cappont reclamen el vial Víctor Torres

REDACCIÓ / ACN
19-09-2022
  • Les associacions de veïns de Magraners, la Bordeta i Cappont reclamen el vial Víctor Torres
    Peu de foto: 
    Salvador Miret (ACN)
  • Les associacions de veïns de Magraners, la Bordeta i Cappont reclamen el vial Víctor Torres
    Peu de foto: 
    Salvador Miret (ACN)

Les associacions de veïns de la Bordeta, Magraners i Cappont han presentat una instància a l'Ajuntament de Lleida en la que reclamen que s'executi el desdoblament i la prolongació del vial Víctor Torres, així com la construcció del carrer Francesc Bordalba i Montardit entre el sector de Torre Salses i el carrer Almeria.

El requeriment insta la Paeria a “procedir el més aviat possible a complir amb la seva obligació d'executar el desdoblament i la prolongació de l'avinguda Víctor Torres, així com la prolongació del carrer Francesc Bordalba Montardit”.

L'escrit signat per les tres presidentes veïnals de Magraners, Cappont i la Bordeta recorda que el vial Víctor Torres forma part del planejament urbanístic general de Lleida des de fa molts anys i que és una avinguda de gran importància per a la connexió del centre de la ciutat amb els barris del marge esquerre. Igualment, aquests nous accessos s'han d'executar perquè l'Ajuntament es va comprometre a fer-los amb els promotors del parc comercial i d'oci Promenade Lleida, mitjançant el Conveni de Gestió Urbanística, aprovat pel ple municipal l’any 2018, signat i vigent. Aquest conveni, com ja és conegut, estipula que Paeria i promotors sufragaran a mitges el vial Víctor Torres, que Promenade Lleida finançarà el carrer Francesc Bordalba Montardit i també que adquirirà una finca al SUR 42 per valor d'1,2 milions d'euros.

Cal recordar que Promenade Lleida va proposar a l'Ajuntament un nou conveni per assumir totalment el cost dels vials i la posada a punt de la urbanització, per ajudar l’economia municipal. El primer tinent d'alcalde, Antoni Postius, va negociar aquest acord durant setmanes i després va trencar les converses unilateralment.

"No podem entendre i no acceptem que l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida no atengui la seva obligació d'executar uns vials tan necessaris per a la connexió dels barris que representem amb el centre de la ciutat", segons consta en l'escrit de les entitats veïnals. Així mateix, afirmen que “els nostres barris formen part de Lleida i tenim el dret de disposar de connexions amb el nucli urbà del mateix nivell que altres zones de la ciutat”.

Les tres associacions de veïns han reclamat des de fa anys aquestes millores viàries, atesa la saturació i els col·lapses que es registren a la LL-11 o a la rotonda situada entre les avingudes de l'Estudi General i Miquel Batllori, a més de crear una de nova connexió entre el centre i la variant sud.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?