Les Borges acull una mostra per apropar-se a la realitat de les persones amb càncer

REDACCIÓ
Publicat: 
01-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les Borges acull una mostra per apropar-se a la realitat de les persones amb càncer
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges acull des d’aquesta setmana la mostra ‘Apropa’t a la meva realitat. Descobreix les meves emocions’, una proposta a càrrec de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Catalunya (AECC) que té l’objectiu de visibilitzar la realitat que viuen els milers de pacients amb càncer i els seus familiars, que han de front a les conseqüències no visibles d’aquesta malaltia.

Una representació de l’Equip de Govern de les Borges ha visitat aquest dimecres la mostra, que romandrà al vestíbul del consistori borgenc fins al pròxim 10 de febrer. L’alcaldessa, Núria Palau, ha animat totes les borgenques i els borgencs a visitar la mostra i ha explicat que, a banda de donar visibilitat a les persones que pateixen càncer i al seu cercle, també és una reivindicació per aconseguir l’accés a una atenció psicològica de qualitat, personalitzada i gratuïta per a ells, per ajudar-los a enfrontar la malaltia.

Una mostra per reflexionar sobre les conseqüències invisibles del càncer

La mostra inclou sis plafons amb les fotografies de diferents testimonis de persones que han patit el càncer, que l’estan patint, i familiars de persones que l’han patit. A través d’algunes frases que cal desxifrar, els i les pacients i familiars de persones amb càncer reflexionen al voltant de la seva malaltia i com afrontar-la.

En aquest sentit, s’aborda el fet que les persones que pateixen càncer no volen ser vistes com a malaltes, i això els genera dubtes a l’hora de comportar-se davant de la família o d’explicar-ho a la feina. Igualment, els plafons serveixen per reflexionar al voltant del xoc i el canvi que suposa en la vida dels pacients el fet de rebre el diagnòstic, i també el fet d’experimentar el canvi físic. Així mateix, els i les pacients desvetllen la seva pitjor por: que torni el càncer.

Per la seva banda, els i les familiars de pacients relaten el sentiment de culpa en veure que és un familiar qui pateix i no s’hi pot fer res, i reflexionen al voltant del paper que ha d’adoptar el cercle de la persona que pateix la malaltia.

Comparteix

També t'interessarà