Les Borges adjudica la urbanització del Raval de Lleida

REDACCIÓ
08-07-2021
  • Les Borges adjudica la urbanització del Raval de Lleida

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat el contracte per al projecte d’urbanització parcial del Raval de Lleida - Tram 1, per un import de 47.711,30 euros, IVA inclòs, a una empresa constructora de Ponent, de les quatre que s’han presentat al concurs públic. Les obres consistiran en la creació d’una estructura de sanejament en aquest tram del Raval de Lleida comprès entre el Passeig del Terrall i el carrer de la Creu de les Borges.

El regidor d’Urbanisme de les Borges, Daniel Not, ha explicat que amb l’adjudicació d’aquestes obres es dóna per finalitzat el procés burocràtic i està previst que a entre finals de juliol i principis d’agost comencin les obres que suposaran una millora en la vida dels veïns i veïnes de les Borges, especialment per als residents al carrer Caputxins, després que així ho demanessin al consistori. En concret, Not ha detallat que el dia 12 de juliol, la companyia elèctrica començarà a enterrar la línia que afecta el Raval de Lleida, uns treballs que preveuen durar entre 10 i 15 dies i, una vegada finalitzin, començaran les obres d’urbanització de la zona.

Not ha explicat que, durant les obres, el Raval de Lleida no es tallarà completament al trànsit de vehicles. No obstant això, i malgrat que els treballs de millora es faran a les voreres, hi haurà afectació en un dels dos carrils, en alguna de les fases de desenvolupament de les obres. Per això, Not ha dit que els talls en la circulació seran “els mínims possibles” i es tornaran a obrir al trànsit amb la major brevetat possible per tal d’evitar afectacions entre els veïns i veïnes de les Borges.

Les obres al Raval de Lleida de les Borges

L’actuació servirà per substituir la infraestructura de sanejament en aquest tram del Raval de Lleida per una de més eficient i sostenible, donada la seva antiguitat, així com la reposició del paviment de vorada de la banda sud. Amb les obres de millora, els desaigües es col·locaran en una zona accessible i deixaran de passar per sota dels habitatges. També està previst col·locar un col·lector per la façana de les cases, de manera que els veïns i veïnes només s’hauran d’encarregar de fer la connexió fins a l’escomesa, mentre que la xarxa de clavegueram serà finançada íntegrament pel consistori municipal borgenc, amb càrrec al pressupost de despeses per a l’exercici 2021.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta