Les Borges aprova inicialment el Pla per donar nous usos a l'edifici de la Farinera

REDACCIÓ
Publicat: 
28-01-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les Borges aprova inicialment el Pla per donar nous usos a l'edifici de la Farinera
    Peu de foto: 
    Ajuntament de les Borges Blanques

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat inicialment aquest dimecres el Pla de Millora Urbana de la Farinera, un projecte de transformació urbana que servirà per rehabilitar i donar nous usos a l’antiga fàbrica de farines Cervós, actualment en desús, fer una zona de jardins de 1.960 m2 als dos costats del Canal d’Urgell, i projectar 66 habitatges nous, així com uns 3.000 m2 d’edificacions comercials.

En concret, es tracta d’un Pla que servirà per millorar i urbanitzar un terreny d’11.000 m2 en total. El seu principal objectiu és el d’afavorir la rehabilitació de la instal·lació abandonada de la Farinera, i, en aquest sentit, el Pla també preveu la possibilitat de convertir-lo en un edifici d’habitatges o d’oficines. Igualment, el pla descarta la possibilitat de rehabilitar l’activitat industrial de l’edifici en considerar-la inviable.

S’estima una inversió de 570.000 euros per dur a terme el projecte, tot i que el pressupost definitiu es concretarà una vegada el Pla passi el termini d’exposició pública, es pugui aprovar definitivament i, per tant, s’elaborin els projectes. Es tracta d’una de les mesures que formen part de la modificació puntual del POUM que el Ple de les Borges va aprovar el passat 24 de novembre del 2022.

Rehabilitar l’edifici de la Farinera, el principal objectiu

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que l’edifici de la Farinera és un espai rellevant per a la ciutat, amb un gran valor intrínsec, per la qual cosa, “aquest pla vol evitar el procés de degradació d’aquest espai de la ciutat, dotar-lo de noves zones verdes al voltant del canal i, sobretot, rehabilitar l’edifici de la Farinera per donar-li nous usos com és el cas d’habitatges protegits de titularitat pública o oficines, un aspecte que es concretarà en els projectes”, ha explicat Palau.

Comparteix

També t'interessarà