Les Borges aprova un Codi de Conducta per a càrrecs i directius de l'Ajuntament

REDACCIÓ
26-11-2021
  • Les Borges aprova un Codi de Conducta per a càrrecs i directius de l'Ajuntament

El Ple ordinari de l’Ajuntament de les Borges Blanques celebrat aquest dijous, 25 de novembre, ha aprovat el Codi de Conducta per a càrrecs del consistori dins del marc del seguit de mesures impulsades en els darrers anys per garantir la màxima transparència i el bon govern a la capital garriguenca. A més a més, la sessió plenària d’aquest dijous ha servit per aprovar el Pla Local de Joventut i debatre quatre mocions presentades pel grup municipal de Borges per la República.

El Codi de conducta per càrrecs i personal directiu de l’Ajuntament de les Borges s’inspira en el document que, l’any 2016, va aprovar el Govern de la Generalitat per regular l’activitat del seu personal directiu i càrrecs en tot allò que té a veure amb qüestions cabdals per a una adequada gestió pública com ara la publicació d’informació veraç, l’ús eficaç i responsable dels recursos materials i la informació, el respecte als funcionaris públics i al personal al servei de l’Administració, la participació en els debats públics i la relació amb els mitjans de comunicació, la gestió de possibles conflictes d’interessos que puguin arribar a donar-se, la col·laboració amb altres institucions, la gestió de l’agenda oficial i la relació amb els diferents grups d’interès les bones pràctiques en matèria de contractació i la gestió de documents públics.

Compromís amb la transparència i el bon govern

L’aprovació d’aquest document "referma encara més el compromís del consistori amb la transparència i el bon govern" i s’inscriu dins del marc de les actuacions que, al si de l’Ajuntament, es desenvolupen durant aquests mesos per tal de renovar per sisè any consecutiu el segell de transparència Infoparticipa, el qual distingeix als consistoris amb més alt grau de transparència i qualitat en la comunicació de la seva gestió pública local.

Pla Local de Joventut

La sessió plenària d’aquest dijous ha servit també per aprovar el Pla Local de Joventut, un document en el qual es recullen i detallen totes les accions i programes que, en matèria d’atenció al jovent i per tal de garantir un futur i un present encara millors per a aquest col·lectiu, s’impulsen des del consistori. El Pla s’estructura al entorn de tres eixos; la creació i activació d’Espais Joves, el foment de l’ocupació i la formació per aquest col·lectiu de població, la implementació de polítiques municipals per facilitar l’accés del jovent a habitatges dignes a preus assequibles i l’impuls a polítiques per garantir la salut i els drets socials al col·lectiu. “En definitiva, el que es fa és recollir a un document totes les accions que, des de fa anys es desenvolupen a les Borges en favor del nostre jovent per a ajudar-los a l’hora de construir-se un present i un futur encara millors al nostre poble. Ara que la pandèmia, que ha colpit de manera extraordinària a aquest grup de població, sembla encarar les seves darreres fases, cal reactivar tot el dispositiu”, explica Maricel Viladoms, regidora de Joventut de l’Ajuntament de les Borges.

Sense morositat i amb un període mitjà de pagament de 17 dies

A més a més, el Ple d’aquest 25 de novembre inclou al seu Ordre del Dia un seguit de punts referits a qüestions de caràcter administratiu com l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, l’informe de les diferents activitats dutes a terme i dels decrets aprovats o l’informe del Període Mitjà de Pagament (PMP), el qual se situa en una mitjana de 17 dies, o el de la morositat corresponent al 3r trimestre del 2021, la qual és igual a zero.

Mocions

El Ple ha inclòs també l’aprovació de quatre mocions presentades originalment pel grup de Borges per la República i que han estat consensuades després de presentar l’equip de govern un seguit d’esmenes. La primera fa que les Borges esdevingui municipi ‘PetFriendly’, tot i que seran els propietaris de cada establiment comercial els qui decidiran si els animals domèstics entren o no en el seu local, la segona exigeix el traspàs complet i efectiu de Rodalies a la Generalitat i la tercera vol impulsar des de l’Ajuntament l’ús de plaques fotovoltaiques per part de la ciutadania. A la quarta, es demana la creació efectiva de l’Eix Transversal de Ponent. El Ple ha finalitzat amb la lectura d’un manifest en favor del model lingüístic de l’escola catalana i posicionar l’Ajuntament en contra de la darrera sentència del Suprem que amenaça aquest model d’èxit.

Comparteix

També t'interessarà