Les Borges atorga 84 subvencions al veïnat i 60 ajuts a entitats del municipi

REDACCIÓ
Publicat: 
29-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les Borges atorga 84 subvencions al veïnat i 60 ajuts a entitats del municipi
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Ajuntament de les Borges Blanques)

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha atorgat aquest 2022 un total de 84 subvencions entre les veïnes i els veïns i un total de seixanta ajuts per a les diferents entitats, associacions, agrupacions i iniciatives del municipi que les han sol·licitat. En concret, les ajudes al veïnat han tingut un import de 55.587,94 euros i han servit per ajudar a finançar la implantació i la renovació d’establiments comercials i negocis a la capital de les Garrigues, per incentivar la contractació de personal, així com la transformació digital del comerç i la restauració borgenca. Igualment, el consistori ha ofert subvencions, d’una banda, a les persones joves del municipi per a la rehabilitació dels seus habitatges i, de l’altra, destinades a les persones grans per finançar el servei de teleassistència. Pel que fa a les subvencions a entitats, s’han atorgat 186.016 euros a seixanta associacions i iniciatives sol·licitants.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha detallat que aquest 2022 s’han atorgat totes les ajudes que han arribat al consistori i que complien amb els requisits i ha explicat que, en el cas del servei d’atenció domiciliària, enguany es va augmentar la partida per poder atendre totes les sol·licituds, ja que l’any passat es va haver d’ampliar. Igualment, Palau ha destacat el gran èxit dels ajuts per a la contractació de personal, que han utilitzat tota la partida, amb 15.000 euros en ajuts per a 15 empreses borgenques.

Les Borges destinarà més de mig milió d'euros a la promoció econòmica l'any 2023
Peu de foto: 
Ajuntament de Les Borges Blanques

48.700 euros per al creixement i transformació de les empreses

L’Ajuntament de les Borges dona suport a les seves empreses i al seu comerç i l’acompanya en el seu creixement i la seva transformació digital i, en aquest sentit, aquest 2022 s’han destinat 48.700,25 euros en tres línies d’ajut pensades exclusivament per al comerç i les empreses del municipi. En primer lloc, la línia d’ajuts per transformar digitalment el comerç i la restauració, dotada amb 15.000 euros, ha comptat amb nou sol·licituds, totes concedides per un import total de 6.011,34 euros. Aquesta subvenció ha servit perquè fessin el seu salt al digital un total de nou comerços borgencs, que han pogut implementar o renovar les seves pàgines web. L’any 2021 es va estrenar aquest ajut, que es va atorgar a set empreses per un import de 4.590,24 euros.

En segon lloc, els ajuts per incentivar que empreses i autònoms contractessin personal s’han atorgat a quinze empreses del municipi, per un import de 15.000 euros, amb la qual cosa s’ha esgotat el crèdit amb que comptava aquesta línia d’ajuts. Aquest ajut el 2021 es va atorgar a deu empreses per un import de 9.950 euros. En tercer lloc, i pel que fa a la línia d’ajuts per a la implantació i la renovació d’establiments comercials i negocis, dotada amb 30.000 euros, ha rebut set sol·licituds, que s’han concedit per un import conjunt de 27.688,91 euros. El 2021 es van atorgar 15.000 euros a tres empreses.

Subvencions per al jovent i les persones grans de les Borges

Quant als ajuts per a la rehabilitació d'edificis per a persones joves, enguany s’han atorgat tres ajuts, tots els que s’han sol·licitat, que sumen un total de 3.000 euros dels 10.000 amb què s’havia dotat aquesta convocatòria. Es tracta d’un ajut que el 2021 van rebre quatre persones per un import de 3.989 euros.

Pel que fa a les ajudes per finançar el servei de teleassistència per a persones grans, s’han atorgat 50 subvencions per un import total de 3.887,69 euros, en una convocatòria que estava dotada amb 4.100 euros. L’any passat es va atorgar aquest ajut a 47 persones per un import de 2.724,26 euros, i es va haver d’ampliar la dotació pressupostària per poder atendre totes les sol·licituds, amb la qual cosa aquest any s’ha augmentat la partida fins als 4.100 euros.

Comparteix

També t'interessarà