Les Borges Blanques ajorna l'obra del carril bici per fer-lo més segur al Terrall

MARÍA MOLINA
25-06-2020
  • Les Borges Blanques ajorna l'obra del carril bici per fer-lo més segur al Terrall

L’empresa adjudicatària de les obres del carril bici de les Borges Blanques haurà de retardar l’inici dels treballs, ja que és necessari introduir canvis que garanteixin la seguretat dels ciclistes al seu pas per la cooperativa La Borgenca, al costat del parc del Terrall. Segons l’alcalde, Enric Mir, no s’havia tingut en compte l’intens trànsit de camions i tractors en algunes èpoques de l’any, sobretot durant la campanya de producció d’oli. Per aquesta raó, la firma introduirà modificacions per evitar riscos, va explicar Mir.

El consistori va adjudicar el projecte al gener per habilitar la senyalització vertical i horitzontal del carril bici que unirà els tres centres educatius de la localitat. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius, en els quals van votar 508 persones.

En una primera fase tindrà poc més d’un quilòmetre de recorregut i unirà l’escola Joan XIII i l’escola bressol, l’escola Montserrat i l’institut Josep Vallverdú, passant per l’avinguda Jaume I, pel passeig del Terrall i pels carrers Dr. Josep Trueta, Pere Calders, Comerç, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell.

El termini d’execució és de tres mesos i tindrà un cost de 41.454,6 euros. Mir va indicar que les obres s’executaran aquest any.

D’altra banda, el consistori de les Borges ha finalitzat aquest mes la reparació d’urgència d’un dipòsit d’emmagatzemament d’aigua potable després de la ruptura parcial d’un mur que va provocar filtracions. L’actuació va costar 34.602 euros. La finalitat és fer compatible el reg de les finques agràries urbanes i garantir aigua potable de boca als veïns en casos d’emergència.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta