Les Borges Blanques elabora iniciatives per ajudar als joves a trobar habitatge

ACN
05-10-2020
  • Vista de la plaça de la Constitució de les Borges Blanques que es vol canviar de nom a plaça 1 d'octubre

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat una enquesta en línia entre els veïns per conèixer el nombre d'habitatges buits que hi ha a la ciutat i el seu actual estat de conservació. La iniciativa pretén ser el primer pas per a l'elaboració d'un cens d'habitatges buits, que estan duent a terme els 24 municipis de les Garrigues, amb la col·laboració de l'Oficina Jove i, sobretot, del Consell de Joves de la comarca, impulsors de la proposta que, entre altres, pretén afavorir l'accés a l'habitatge a les persones joves. A la vegada, també busca frenar l'envelliment de la comarca, millorar l'estat de conservació del parc local d'habitatge i embellir el nucli urbà de les Borges, segons han assenyalat des del consistori borgenc.
Una vegada finalitzada l'enquesta, l'Ajuntament de les Borges preveu creuar les dades del padró municipal amb les del cadastre, per comprovar quants habitatges sense ningú hi ha al municipi i, finalment, contrastar-ho amb els rebuts de la taxa d'escombraries, per tenir una "radiografia complerta" sobre la situació real dels habitatges borgencs, i determinar quines són les millors solucions a aplicar en cada cas, per tal d'afavorir que els buits puguin ser destinats a les persones joves.

La regidora de Benestar Social, Ariadna Salla, ha explicat que l'Ajuntament vol fer reunions per donar a conèixer altres formes de tinença d'habitatge, per aconseguir que la gent tingui altres solucions al lloguer habitual de sempre, cedir-lo o vendre'l.

"Hi ha persones joves del municipi que, si no augmenta l'oferta d'habitatges assequibles i amb bones condicions per accedir-hi, hauran d'acabar marxant", ha advertit la regidora de Joventut, Maricel Viladoms. Per això, l'objectiu és "facilitar-los que es puguin quedar a les Borges, al mateix temps que s'impulsa l'activitat econòmica i l'ocupació en els sectors vinculats amb la construcció i l'habitatge", ha dit Viladoms.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta