Les Borges Blanques estrena el carril bici i destina 92.000 € del PUOS al teatre

MARIA MOLINA
17-12-2020
  • Les Borges Blanques estrena el carril bici i destina 92.000 € del PUOS al teatre

La capital de les Garrigues ja ha posat en marxa el carril bici, que estarà en període de proves durant quinze dies abans de la seua entrada en funcionament definitiva, segons van explicar ahir fonts municipals. Després de la demora a les obres per la Covid, es van reprendre incloent modificacions en el trajecte, ja que el carril passa per darrere de la cooperativa La Borgenca per evitar problemes amb els camions que entren i surten, sobretot, durant la campanya de producció d’oli; i també s’ha convertit en la via de sentit únic el carrer Ramon Arrufat perquè no hi hagi retencions de trànsit amb els autobusos a l’hora d’entrada i sortida dels col·legis.

En una primera fase el carril bici tindrà poc més d’un quilòmetre i unirà l’escola Joan XXIII i l’Escola Bressol, l’escola Montserrat i l’institut Josep Vallverdú. Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de les Borges i ha costat 41.500 euros i la intenció és prolongar-lo.

D’altra banda, l’ajuntament de les Borges ha obtingut una ajuda de 92.000 euros per al teatre de la població a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOS). Actualment, s’està elaborant el projecte definitiu de l’equipament cultural i buscant més finançament per sufragar les obres. Segons el consistori, es va optar per prioritzar el teatre a l’hora de sol·licitar ajuts al PUOS, encara que aquest tipus de projectes no són els que prioritza la Generalitat per concedir subvencions. Val a destacar que ja s’ha fet un disseny inicial que Urbanisme veu bé. L’edifici tindrà uns mil metres quadrats i el solar on estarà ubicat és al centre de la ciutat. La intenció és que sigui sostenible i que els materials no disparin els costos de construcció.

Compensacions per a la recollida selectiva de llaunes i plàstic

Els veïns de les Borges compromesos amb el reciclatge obtindran a partir d’aquesta setmana recompenses cada vegada que reciclin llaunes i botelles de plàstic. És possible gràcies a l’aposta de l’ajuntament per Reciclos, un sistema de devolució amb recompensa cada vegada que s’utilitza aquest mecanisme que ha desenvolupat Ecoembes. Podran reciclar en els quaranta contenidors grocs, als quals s’ha incorporat aquesta tecnologia a què s’accedeix a través del mòbil per obtenir incentius com productes per fomentar la mobilitat sostenible o participar en la millora de l’entorn i contribuir a la recollida per al banc d’aliments aquest Nadal, entre altres projectes d’inclusió social. Altres capitals com Vielha també l’apliquen.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta