Les Borges Blanques, segell de transparència informativa

REDACCIÓ
11-05-2021
  • Les orges Blanques, segell de transparència informativa

L’Ajuntament de les Borges Blanques s’ha convertit aquest dilluns en un dels cinc consistoris de les comarques de Lleida que han rebut el segell de transparència Infoparticipa 2020, un reconeixement que atorga anualment el Grup d'Investigació, Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per premiar la tasca d’aquells consistoris que tenen un l’alt grau de qualitat i transparència en la comunicació de la gestió pública local.

L'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha rebut el diploma en un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de la UAB, juntament amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i l’alcalde de Solsona, David Rodríguez. De fet, les Borges ha estat, juntament amb la capital del Pla d’Urgell, la del Solsonès, Lleida ciutat i Bell-lloc d’Urgell, un dels cinc únics municipis del territori de Lleida que enguany han estat reconeguts amb el segell, malgrat que els dos darrers municipis no han pogut dur representació institucional a l’acte d’entrega.

Mir ha rebut el reconeixement per part del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé; el rector de la UAB, Javier Lafuente, i el catedràtic i director del ComSET, Armand Balsebre, que han estat els encarregats de fer entrega dels premis al centenar de representants del món local que hi ha assistit, entre alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i integrants dels ajuntaments del país.

A escala catalana, han estat reconeguts 134 administracions catalanes més, de les quals 120 són ajuntaments, 11 consells comarcals i 3 diputacions. En els pròxims dies, tots els consistoris guardonats rebran el segell per tal que el puguin incorporar a la seva pàgina web.

Les Borges rep una puntuació superior al 90%

Enguany, el reconeixement ha estat concedit a l’Ajuntament de les Borges amb una puntuació del 90,38%, una de les més altes de la capital garriguenca des que va començar a rebre la distinció, de manera ininterrompuda des de l’any 2016.

Després de rebre el diploma, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha posat en valor el que representa per al consistori la renovació d’aquest segell per sisè any consecutiu. “Denota que estem fent les coses bé”, ha dit Mir. Per a l’alcalde borgenc, el segell de transparència és un “deure” més per als consistoris, i ha recordat que el fet de disposar d’una informació accessible, clara i intel·ligible sobre la feina que es fa des de les institucions és un dret dels ciutadans i ciutadanes que cal garantir i respectar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?