Les Borges crida als agricultors perquè demanin ajuts pels danys provocats pel temporal Filomena

REDACCIÓ
16-02-2021
  • L’Equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha fet una crida a totes les persones dedicades a l’agricultura al municipi que hagin patit danys en l’olivera arran de les conseqüències del temporal Filomena de principis de gener, que reuneixin l

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha fet una crida a totes les persones dedicades a l’agricultura al municipi que hagin patit danys en l’olivera arran de les conseqüències del temporal Filomena de principis de gener, que reuneixin les proves i la informació sobre les seves explotacions i la facin arribar a l’Ajuntament per poder demanar els ajuts que ha convocat el departament d’Agricultura de la Generalitat.

El consistori borgenc ha posat a disposició dels agricultors i agricultores del municipi un tècnic que romandrà al Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores, per recollir tota la documentació necessària per poder tramitar els ajuts per l'afectació de la tempesta Filomena en les oliveres.

En concret, totes aquelles persones interessades a reclamar els ajuts han de dur a l’Ajuntament una declaració responsable de danys, diverses fotos georeferenciades dels terrenys danyats i, en cas de tenir una assegurança i un peritatge de danys, també caldrà incloure-hi les resolucions del peritatge. La declaració responsable està disponible al web del departament d'Agricultura i requereix dades de la persona responsable de l'explotació i del terreny afectat, com el municipi on es troba i el nivell d'afectació que hi ha a cada parcel·la. Pel que fa a les fotos dels danys, s’han de fer a través de l’aplicació mòbil FotoDUN, que es pot descarregar des de les botigues d’Android i iOS i requereix un codi d’aparellament que s’obté des del web de la DUN. Les fotografies realitzades amb aquesta app mòbil s'envien al DARP directament i contenen el posicionament amb una precisió mínima requerida, la data i altres paràmetres que les identifiquen.

Amb tota aquesta documentació, l’Ajuntament de les Borges Blanques podrà tramitar els ajuts per facilitar la tasca a les persones pageses del municipi i que aquests puguin entrar dins de la convocatòria d’ajuts que ha obert el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Les Borges, amb el veïnatge per reclamar ajuts pels temporals

No és la primera vegada que des del consistori borgenc es posen facilitats als veïns i veïnes del municipi per poder reclamar ajudes per afrontar els danys de les inclemències meteorològiques. De fet, quan a l’octubre de l’any 2019, les Garrigues van sofrir les conseqüències del temporal Glòria, des del consistori borgenc es va fer una crida a tota la població, en la qual es demanava als veïns i les veïnes que haguessin patit algun dany o perjudici, que aportessin imatges, peritatges i altres proves per incloure-les a la petició per a considerar les Borges en la declaració de zona catastròfica. Una crida que va tenir una resposta massiva per part dels veïns i veïnes de Borges.

Ara, segons ha exposat l’alcaldessa accidental de les Borges, Núria Palau, el consistori ha posat a disposició de la ciutadania una persona per a atendre aquests tràmits i per tal que “cap ajut quedi sense reclamar”. Finalment, Palau ha volgut aprofitar per a reiterar la felicitació i l’agraïment sincer a tots els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament, qui juntament amb les forces de seguretat i d'emergències, van treballar per atenuar les conseqüències del temporal.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta