Les Borges estrenarà carril bici la primavera del 2020

MARÍA MOLINA
11-12-2019
  • Les Borges estrenarà carril bici la primavera del 2020

Sis empreses opten a fer el carril bici de les Borges que unirà tots els centres educatius de la capital de les Garrigues. L’objectiu és adjudicar les obres a principis d’any perquè sigui operatiu a la primavera, ja que les obres duraran tres mesos. Serà el primer carril bici de la ciutat. Aquest va ser el projecte triat pels veïns dins dels pressupostos participatius del 2018 i suposarà una inversió de 50.000 euros, segons va explicar l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

El carril, de més d’un quilòmetre de longitud, enllaçarà l’Escola Joan XXIII i la Llar d’Infants, el col·legi Montserrat i l’Institut Josep Vallverdú. Passarà pels carrers Doctor Trueta, Pere Calders, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell. Segons l’alcalde, permetrà circumval·lar tota la capital.

Al principi s’havia plantejat que tingués dos quilòmetres de longitud, per la qual cosa es preveu que en una segona fase arribi fins a la vora del Canal i al centre d’entitats acabat de construir. Mir va indicar que els tràmits administratius han demorat l’execució, atès que les obres havien d’haver començat enguany.

L’ajuntament va presentar el projecte a principis del mes d’agost, tal com es va comprometre a fer abans de les municipals del mes de maig passat. Prèviament, s’ha elaborat un estudi de viabilitat per garantir la seguretat dels ciclistes, a més d’altres criteris com linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència.

Els veïns van triar el carril bici a finals del 2018 entre diverses propostes que comprenien des de la construcció d’un rocòdrom, una pista de skate, un parc infantil i juvenil i la remodelació dels vestidors de les piscines municipals.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Et sembla bé relaxar l'ús de mascareta?