Les Borges inicia els treballs d’ensulfatat per combatre el pugó

REDACCIÓ
Publicat: 
20-05-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les Borges inicia els treballs d’ensulfatat per combatre el pugó
    Peu de foto: 
    Ajuntament de les Borges Blanques

Les Borges Blanques ha iniciat aquest dijous a la nit la temporada de sulfatar els carrers del municipi amb l’objectiu de combatre el pugó i els mosquits, coincidint amb el seu auge en aquesta primera onada de calor primaveral.

En concret, la brigada municipal de jardineria del consistori borgenc ha dividit el municipi en dues zones, i aquest dijous, 19 de maig a la nit, al voltant de les 23.30 hores, ha començat les tasques a la primera zona, en què ha aplicat el tractament a places, carrers i parcs públics i en les zones amb vegetació i gespa.

Els treballs d’aquest dijous s’han allargat fins a les 4 de la matinada, i s’han aplicat al polígon, la plaça Europa, el recinte de les piscines, l’avinguda Francesc Macià, la de les Garrigues, el Raval del Carme, la plaça Abadia, l’Espai Macià, la Creueta i l’Escorxador. Igualment, la brigada ha passat pels carrers Ave Maria, Joan Maragall i el de Montserrat. També s’ha actuat a les jardineres del bloc del Carme, del carrer Ensenyança, de la plaça 1 d’Octubre, de la plaça Abadia, de l’Església, el carrer Nou i el carrer del Carme, i a les diferents rotondes amb vegetació, com la de l’Escorxador, la de Castelldans, la de Cervià o la que hi ha al final del Raval del Carme, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, entre altres.

Si les condicions climatològiques ho permeten, de manera que ni plou ni fa vent, està previst continuar els treballs a la segona part del municipi dijous de la setmana que ve. Les sulfatades es duran a terme de forma mensual fins a l’agost, per combatre, fonamentalment, el pugó. A més a més, també es tractarà la gespa dels diferents punts del municipi per minimitzar la presència de mosquits.

Recomanacions pel veïnat durant les tasques

Tot i que el sulfat que s’aplica és un sabó potàssic totalment ecològic, el consistori borgenc demana al veïnat que, durant els treballs, eviti l’accés a la zona tractada, tanqui portes i finestres i no tingui roba estesa. En aquest sentit, la brigada de jardineria ha repartit una sèrie de cartells per tot el municipi anunciant les hores en què es duran a terme les tasques i les recomanacions que cal seguir durant les mateixes.

El regidor de Medi Ambient del consistori borgenc, Daniel Not, ha explicat que la sulfata s’aplica en horari nocturn amb l’objectiu de minimitzar les molèsties al veïnat. D’aquesta manera, no hi haurà persones transitant pel poble, de manera que ningú estarà exposat al sulfat, i tampoc no s’obstaculitzarà el trànsit amb el tractor i l’atomitzadora que es fan servir per dur a terme els treballs.

El Parc del Terrall, fora de les zones de sulfatat

Not també ha detallat que la sulfata no s’aplicarà al parc del Terrall, en el qual no s’aplica cap mena de tractament fitosanitari amb l’objectiu que sigui el mateix ecosistema el que es reguli de forma natural. D’aquesta manera, recentment s’han instal·lat uns hotels d’insectes en diferents punts del Terrall perquè hi proliferin els insectes autòctons beneficiosos per al medi natural. Igualment, ja fa mesos que s’aplica una esporga molt més sostenible i respectuosa amb el medi ambient als plataners del Terrall.

Comparteix

També t'interessarà