Les Borges renova i fa més inclusius els parcs infantils del Terrall i la plaça Europa

REDACCIÓ
Publicat: 
29-09-2022
Actualitzat: 29-09-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les Borges renova i fa més inclusius els parcs infantils del Terrall i la plaça Europa
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de les Borges Blanques
  • Les Borges renova i fa més inclusius els parcs infantils del Terrall i la plaça Europa
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha finalitzat les obres de renovació del parc infantil de la plaça Europa i del parc del Patufet, situat al Terrall. Entre les millores, s’ha dut a terme la renovació del mobiliari, de les àrees de joc i dels gronxadors, així com el paviment, que s’ha substituït per un de cautxú.

Es tracta d’un seguit de millores que, segons l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, "permeten que els dos parcs siguin accessibles, sense barreres arquitectòniques, i tinguin zones d'oci infantil amb elements totalment nous i un paviment molt més segur”, ha detallat Palau. Mentre que el parc del Patufet del Terrall ja està obert al públic i els infants del municipi i la rodalia ja hi poden jugar, el de la plaça Europa encara està rodejat de tanques i pendent dels darrers detalls abans de poder ser inaugurat.

Una aposta per uns elements de joc més nous i un paviment més segur

Les obres de millora d'aquests dos espais lúdics han tingut un import de 95.174 euros, En aquest sentit, el canvi del paviment dels parcs, ha tingut un cost de 50.239 euros, IVA inclòs, en concepte de materials i instal·lació, i ha permès renovar el paviment del Terrall, que tot i que era de cautxú, s’havia degradat amb el pas els anys, i també el de la plaça Europa, que era de terra i ara, amb aquesta renovació, esdevindrà molt més segur. En total, s’han instal·lat 692 metres de cautxú, entre tots dos parcs infantils.

Les altres millores que ha dut a terme el consistori borgenc en aquestes dues zones d'oci infantil són la instal·lació d'un gronxador amb dos seients, una àrea de joc infantil, un balancí antipinçament, un joc de rotació de plàstic, unes casetes per a jocs, uns gronxadors tipus cistella inclusius, una estructura multijoc també inclusiva, un pont oscil·lants de metall i una piràmide de xarxa. El pressupost destinat a la renovació de les estructures i elements de joc és de 44.935 euros, IVA inclòs.

Dos parcs amb jocs inclusius

"Renovem aquests espais de joc i els fem més inclusius, ja que els elements que s’hi ha inclòs estan dissenyats perquè tot infant en pugui gaudir sense dificultat, són variats i de diferents dificultats, per compartir en un mateix espai totes les sensibilitats i necessitats", conclou l'alcaldessa.

Comparteix

També t'interessarà