Les bressol no omplen després de dos cursos de registrar ‘overbooking’

S.E.
18-05-2019
  • Les bressol no omplen després de dos cursos de registrar ‘overbooking’

Després de dos anys amb overbooking de preinscripcions, les escoles bressol aquesta vegada no han aconseguit omplir totes les places que oferien de cara al pròxim curs 2019-2020. En concret, els divuit centres municipals i el de la Generalitat han rebut 638 sol·licituds per a 677 places per a nens de 0 a 3 anys, és a dir, que després del període oficial de preinscripció encara en queden 29 de lliures. Per al curs actual, hi va haver 691 peticions per a 668 vacants, la qual cosa suposa un excés de 23 preinscripcions, i per a l’anterior en van sobrar 65 (676 sol·licituds per a 611 places). En canvi, un any enrere van omplir just i en els dos anteriors van quedar 93 i 55 vacants, respectivament.

Les escoles bressol municipals ofereixen per al curs vinent 642 places i la de la Generalitat, 35, però la Paeria no va precisar ahir a quins centres corresponen les 638 sol·licituds registrades. En total, la xarxa municipal d’escoles bressol disposa de 1.022 places, però a la preinscripció no s’inclouen les que estan ocupades per nens de passen de curs. Entre les que oferien més vacants, estan la del Secà de Sant Pere, amb 64, i les d’Albarés, Balàfia i La Mitjana, amb 60 cada una, així com la de la Bordeta (41), les de Parc de Gardeny, Pardinyes i Ronda (40 cada una) i la de Cappont (39).

No obstant, el fet que en el conjunt de les escoles bressol quedin 29 places lliures no significa que tots els alumnes entrin al centre en què els seus pares els han inscrit com a primera opció, ja que tradicionalment n’hi ha uns de molt demanats i altres en els quals sempre acaben quedant vacants.

En aquest sentit, el curs passat la guarderia municipal de Cappont va registrar més del doble de preinscrits que places vacants, 86 per a 40, i l’any anterior, 77 per al mateix nombre de vacants.

Per això, el proper dia 24 està previst a la sala Jaume Magre (carrer Bisbe Torres número 2) el sorteig públic que determina el número de desempat per als casos d’alumnes amb els mateixos punts per a una mateixa plaça.

Així mateix, una vegada l’ajuntament faci pública la llista baremada de tots els sol·licitants, els qui estiguin en desacord podran presentar reclamacions des del dia 28 fins al 30. La publicació de la relació definitiva d’admesos està prevista per al 6 de juny i el termini de matriculació per als alumnes de nova incorporació serà des d’aquell mateix dia fins al 21 del mateix mes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?