Les centrals de fruita disparen vendes aquesta setmana entre el 50 i 100%

REDACCIÓ
13-03-2020
  • Les centrals de fruita disparen vendes aquesta setmana entre el 50 i 100%
  • Les centrals de fruita disparen vendes aquesta setmana entre el 50 i 100%

Les centrals fructícoles de Lleida han incrementat les vendes aquesta setmana entre un 50 i un 100 per cent, una taxa que depèn de l’espècie o la varietat concretes. Així ho va explicar ahir el director gerent d’Afrucat, Manel Simon, que atribueix l’increment al fet que molts consumidors estan acaparant aliments a casa, però també a l’increment del nombre de persones que tradicionalment fan àpats en bars i restaurants per raons de l’horari laboral i que en aquests moments estan teletreballant a casa. Va afirmar que a l’omplir la nevera s’incrementa l’aposta per fruita. Quant a la provisió d’aliments, va destacar que en cap moment hi ha hagut desproveïment de fruita de Lleida. En el cas del sector carni, escorxadors i indústries estan incrementant les vendes al mercat interior per atendre la demanda compulsiva generada entre molts consumidors.

Tot plegat enmig d’una indústria agroalimentària que tem especialment les conseqüències que pugui tenir sobre la plantilla la crisi, bé per hipotètics contagis, confinaments o haver de causar baixa per atendre menors o dependents en un context de tancament d’escoles, per exemple.

Per això, en bona part de companyies s’analitzen o ja s’estan implementant plans de contenció, com la divisió de les plantilles en grups que no tinguin contacte entre ells, per intentar assegurar col·lectius d’empleats “nets”, en cas que pugui donar-se algun positiu entre els treballadors.

Així mateix, s’estan extremant les mesures de neteja i desinfecció.

Per exemple, Afrucat va insistir que s’han d’evitar els contagis establint un protocol d’higiene estricte i clar: la desinfecció de les persones; els circuits d’entrada i sortida; la separació dels empleats al lloc de treball; la freqüència de substitució dels guants de làtex; la no-utilització de les serveis i zones comunes de menjador, cafeteria, aigua; el manteniment de la distància de seguretat quan es parla amb els companys o la desinfecció periòdica de les superfícies de treball.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next