Les clíniques dentals reobren amb protecció extra per a les visites programades

REDACCIÓ
Publicat: 
13-05-2020
Actualitzat: 13-05-2020 11:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Els dentistes reobren amb protecció extra per a les visites programades

Els dentistes de Lleida han reprès aquesta setmana les visites programades després que la passada el Diari Oficial de la Generalitat publiqués un decret que permetia fer-ho a tots els centres sanitaris privats i també als dentals. Així ho va explicar el president del Col·legi de Dentistes de Lleida, Joan Carrera, que va detallar que la tornada a l’activitat es fa de forma esglaonada i va recordar que encara que les consultes estaven tancades des que es va decretar l’estat d’alarma havien continuat atenent totes les urgències. “Ara s’atenen primer les consultes que corren més pressa”, va indicar. Així, per exemple, persones que tenien pendent un tractament d’ortodòncia des de fa diverses setmanes ja han estat citades i, al contrari, alguns dentistes encara no programen neteges bucals.

Carrera va destacar que han implantat mesures de seguretat i higiene per preservar la salut tant dels pacients com dels mateixos professionals. D’aquesta manera, els dentistes van equipats amb una bata protectora, pantalla facial i mascareta.

Les clíniques han de desinfectar les consultes i les eines utilitzades entre pacient i pacient

Per la seua part, els clients han de portar màscara i guants i quan entren se’ls pren la temperatura i se’ls facilita peücs per cobrir-se les sabates i gel desinfectant. A més, després de cada visita es desinfecta el box utilitzat i l’instrumental. “Crec que els pacients poden estar tranquils”, va concloure.

Alguns dentistes van explicar que, a causa de l’estona que comporta el procés de desinfecció de cada consulta entre pacient i pacient, l’atenció diària d’usuaris respecte a abans de la crisi serà de fins a un 30 per cent menys.

Comparteix

També t'interessarà