“Les dades s’han convertit en el nou petroli d’aquesta generació, són un motor”

REDACCIÓ
19-06-2019
  • “Les dades s’han convertit en el nou petroli d’aquesta generació, són un motor”
  • “Les dades s’han convertit en el nou petroli d’aquesta generació, són un motor”

 

“El món s’està digitalitzant” i “les dades es consideren el nou petroli d’aquesta generació. Són un motor” per a l’economia. Aquests van ser alguns dels missatges que va llançar ahir Josep Amorós, Program Manager de BBVA Data & Analytics, a prop d’un centenar d’empresaris reunits en una nova jornada de Diàlegs al Roser organitzats per SEGRE i que en aquesta ocasió es va centrar en l’anàlisi de L’empresa del futur amb big data i blockchain.

Poden semblar conceptes tan tècnics com distants en una economia en la qual cada vegada prenen més rellevància no només el producte o el servei que ofereix una empresa, sinó la forma d’oferir-lo a un client, de satisfer les seues necessitats i, fins i tot en la mesura del que sigui possible, avançar-se fins i tot a les que seran les seues demandes. Per aconseguir-ho és necessària la generació i el processat de les dades, dos treballs que poden marcar la diferència entre empreses, va destacar Amorós. “Marcarà la diferència qui utilitzi les dades, la informació que té a l’abast, per prendre decisions, i qui no ho faci.” Saber fer-ho o no pot suposar el futur o la desaparició d’empreses, com ha deixat patent per exemple que companyies com Kodak o Blockbuster, veritables líders en els seus negocis dècades enrere, s’hagin vist superades per Instagram o Netflix.

Si la història del món, de l’economia o de l’empresa és una història de canvis, en l’actualitat aquesta màxima es manté, amb la gran diferència que aquests es produeixen cada vegada més ràpid. Al mateix tipus, la generació de dades creix de manera exponencial. Per posar-ne dos exemples, cada segon es registren quatre milions de recerques a Google o quaranta-dos milions de missatges instantanis. Quan parlem d’aquesta gran quantitat de dades, de complexitat i de velocitat exponencial, parlem del big data. És clau per entendre l’èxit, per exemple, d’Amazon, perquè quan adquireixes alguna cosa, et suggereix compres que han efectuat altres clients que tenen gustos semblants. No és casualitat, és el resultat, entre altres factors, d’algoritmes, va explicar el Program Manager de BBVA Data & Analytics.

En aquest context, Josep Amorós va voler deixar clar als empresaris de Lleida que les companyies tenen accessible la digitalització, perquè poden llogar la tecnologia, adaptar-la i utilitzar-la per a la millora del negoci.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?

Carregant...
Load next