Les dones del Pallars reivindiquen el dret a l'avortament al territori

ACN
09-03-2020
  • Les dones del Pallars reivindiquen el dret a l'avortament al territori
  • Les dones del Pallars reivindiquen el dret a l'avortament al territori
  • Les dones del Pallars reivindiquen el dret a l'avortament al territori

L'Hospital del Pallars, el CatSalut i Centres d'Atenció Primària dels Pallars han aparegut plens de cartells que reclamen el dret a l'avortament al territori. El col·lectiu de Dones feministes del Pallars lamenta que la interrupció voluntària de l'embaràs no és un servei que ofereixi l'Hospital del Pallars a causa de "l'objecció de consciència dels dos professionals que l'haurien de practicar". Actualment, en el supòsit d'avortament farmacològic, a les dones del Pallars se les destina a Balaguer, on només hi ha una professional sanitària que dona aquest servei. I en el supòsit d'avortament quirúrgic, les usuàries només poden accedir a les demarcacions de Tarragona, Girona i Barcelona. A Lleida no s'ofereix l'avortament quirúrgic.

Les dones pallareses que formen part del col·lectiu que ha penjat els cartells creuen que "exigir" al CatSalut que ofereixi el servei d'avortament "és un deure" i demanen a la ciutadania accions i queixes en aquest sentit.

El col·lectiu dones feministes del Pallars es mostren "sorpreses" per la poca visibilitat que s'ha donat a aquesta manca de drets per part de les persones treballadores de l'hospital, els sindicats i l'equip que dona el servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva. També lamenten la "nul·la preocupació" per part dels polítics i polítiques del territori i afirmen que "aquesta situació és inacceptable políticament i social".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?