Les Ecoactivitats mostren per primer cop la biodiversitat dels espais de secans de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
10-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les Ecoactivitats mostren per primer cop la biodiversitat dels espais de secans de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida va organitzar diumenge passat una visita als "Espais naturals dels secans de Lleida", una activitat inclosa per primera vegada en la programació de les Ecoactivitats d’educació i sensibilització ambiental. Un total de 26 persones van participar en aquesta ecodescoberta, destacant la importància de preservar aquests ecosistemes i la seva biodiversitat.

Durant la visita, amb una durada de gairebé tres hores i acompanyats per una guia experta, els participants van recórrer una petita ruta per explorar la vegetació i la fauna dels secans, observant els cultius i els refugis de la zona, i prenent consciència de la necessitat d'una gestió agrícola adequada per mantenir la diversitat ambiental.

A més, durant el recorregut es van identificar diverses plantes autòctones com el timó, l'argelaga, la ruca, la ravenissa, la sàlvia i la sanguinària. També van tenir l'oportunitat d'observar algunes de les aus més representatives dels secans, com el sisó, la cogullada i l'esparver cendrós, així com altres ocells més discrets que van ser reconeguts pels seus cants, com el cruixidell i el torlit.

La propera Ecoactivitat serà una altra ecodescoberta, aquesta vegada al barri de Balàfia, per conèixer la seva biodiversitat. Aquesta activitat, sense necessitat d'inscripció prèvia, tindrà lloc a la plaça de les Magnòlies aquest dissabte, dia 13, de 10 a 13 hores.

Les Ecoactivitats formen part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat pel Fons Next Generation de la Unió Europea. Aquestes subvencions, gestionades a través de la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Transició Ecològica, tenen com a objectiu impulsar accions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats per fer front al canvi climàtic. Per estar al corrent de la programació, es pot consultar el programa d’Ecoactivitats i seguir les xarxes socials de Lleida en Verd.

Comparteix

També t'interessarà