Les Escoles Especials comencen el curs amb normalitat amb 77 alumnes

REDACCIÓ
19-09-2020
  • Les Escoles Especials comencen el curs amb normalitat amb 77 alumnes

Les Escoles Especials Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida han començat amb normalitat el curs escolar 2020-2021. Després de la primera setmana lectiva l’equip directiu i el professorat s’ha mostrat molt satisfets amb un inici de curs diferent degut a la pandèmia de la Covid-19 i l’aplicació de les mesures higièniques, de distanciament i ús de mascareta establertes, sempre que les patologies dels alumnes així ho requereixin.

Enguany, les Escoles compten amb 77 alumnes, la major part dels quals tenen escolaritat compartida, o sigui, que combinen l’ensenyament a l’escola pública amb la que s’ofereix a les escoles.

Els alumnes estan dividits en dotze grups-aula estables que compten amb 12 tutors, a part dels especialistes en música, educació física, logopèdia i fisioteràpia que ja formaven part de l’equip d’educadors. Aquest curs escolar, el cos docent s’ha vist incrementat en un educador per tal que els dotze grups estables anteriorment mencionats tinguessin un tutor i un professor.

Aquests infants i adolescents no poden seguir la totalitat de l’escolaritat en un centre ordinari per les seves limitacions cognitives o auditives i requereixen una atenció especial que potenciï al màxim les seves capacitats.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ja es va referir a l’obertura del centre educatiu durant la sessió de ple celebrada el passat dijous, 17 de setembre, recordant la normalitat amb la que havia començat el curs “reforçant, mínimament, el cos docent i s’ha treballat en tots els aspectes de seguretat, sense afectar a la importància d’un projecte pedagògic tan especial com aquest”.

El diputat de les Escoles Especials, Francesc Sabanés, ha recordat  la intensitat amb la que s’ha estat preparant l’inici del curs amb tota la consciència de la responsabilitat que suposa i amb tota la sensibilitat per a conformar un marc d’una certa normalitat.

Les Escoles Especial de la Diputació compten amb una infraestructura ideal per la docència amb espais grans i adaptats, a més de tot el material higiènico-sanitari indispensable. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta