Les farmàcies dubten que el subministrament de testos es regularitzi abans de Nadal

ACN
Publicat: 
19-12-2021
Actualitzat: 19-12-2021 12:38
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les farmàcies dubten que el subministrament de testos es regularitzi abans de Nadal
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • Les farmàcies dubten que el subministrament de testos es regularitzi abans de Nadal
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

El president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, ha assegurat que el subministrament de testos d'antígens millorarà abans de Nadal però no estarà regularitzat, ja que la situació és molt "irregular". Ha explicat a Rac 1 que les comandes es fan a tres setmanes vista, i la que van fer és del novembre, quan feien vint vegades menys de testos que ara mateix. També ha lamentat que les duanes no donin prioritat a l'entrada d'aquest tipus de material. D'altra banda, s'ha adreçat al Govern per dir-li que els farmacèutics podrien fer molt més del que fan en pandèmia. Tot i que ha reconegut que ja fan més a Catalunya que a la resta de l'Estat, ha assegurat que estan molt per darrere de les farmàcies europees.

Torras ha explicat que les farmàcies catalanes han fet uns 150.000 testos des que poden fer-ho, i ha remarcat que 50.000 són dels últims 15 dies.

Ha demanat a la ciutadania que no s'esperi a l'últim moment per fer-se el test, i també ha reclamat al Govern que doni a les farmàcies més tasques de les que ja fa. "La farmàcia està aquí, és part de la solució i podem fer moltes mes coses de les que estem fent", ha dit.


⏯️ T'expliquem com funcionen les proves d'antígens que pots comprar a les farmàcies

Foto Miquel de Santiago
Comparteix

També t'interessarà