Les Garrigues reivindica la Premsa Comarcal i celebra els 40 anys de l’ACPC

REDACCIÓ
25-10-2021
  • Les Garrigues reivindica la Premsa Comarcal i celebra els 40 anys de l’ACPC
  • Les Garrigues reivindica la Premsa Comarcal i celebra els 40 anys de l’ACPC
  • Les Garrigues reivindica la Premsa Comarcal i celebra els 40 anys de l’ACPC
  • Les Garrigues reivindica la Premsa Comarcal i celebra els 40 anys de l’ACPC

Un centenar de persones del món editorial, cultural i polític van assistir dissabte al primer dels actes itinerants que l'ACPC va organitzar amb motiu del 40è aniversari de l’entitat a Juneda (Garrigues). La trobada va començar amb una reunió d'ordre intern al Complex Cultural en què van ser presents una vintena de representants dels mitjans de Premsa Comarcal a la zona, i on es va posar sobre la taula tots els temes que des de l'ACPC es fan per ajudar aquestes capçaleres així com totes les coses que les editores fan per enfortir l'associació.

Tot seguit, l'acció es va traslladar al Teatre Foment de Juneda, en un acte obert al públic on la mestra de cerimònies va ser la periodista Anna Berent. El primer a prendre la paraula va ser Francesc Florensa, editor de SomGarrigues i membre de la junta de l'ACPC, que com a coordinador de l'acte, va agrair a la resta de publicacions implicades en l'organització de l'esdeveniment -Fonoll, Terrall, El Cérvol i Lo Clari-, la seva feina, i va posar en relleu "la tasca que des de comarques es duu a terme per aixecar projectes editorials".

Tot seguit, el president de l'ACPC Francesc Fàbregas, va presentar el llibre 'Premsa Comarcal: La memòria de la vida quotidiana de Catalunya' escrit per l'historiador Lluís Costa amb motiu del 40è aniversari de l'ACPC; i va defensar en el seu discurs el paper de la Premsa Comarcal com a "primer diari de Catalunya tant pel que fa a audiències com a llocs de treball". Fàbregas també va recordar el paper clau de les institucions públiques en la defensa del patrimoni que significa tenir una premsa descentralitzada a comarques. En aquest sentit, a l'acte hi van ser presents el vicepresident de la Diputació de Lleida Jordi Latorre; la vicepresidenta del Consell Comarcal de les Garrigues, Maria Rosa Solé; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Juneda, Magdalena Peris; i el diputat provincial Carles Gibert.

L'acte va continuar amb la xerrada de Ferran Casas, subdirector del Grup Nació Digital, en la qual va glossar la importància del periodisme de proximitat; i amb l'actuació de la cantautora lleidatana Meritxell Gené, que va interpretar alguns temes del nou disc Sa taca d'allà dins.

L'acte es va tancar amb un parlament de la regidora de Cultura de Juneda, Magdalena Peris, i amb l'entrega d'uns reconeixements a les cinc publicacions organitzadores de l'esdeveniment. Els actes itinerants de celebració del 40è aniversari de l'ACPC continuaran durant els pròxims onze mesos. Ben aviat us informarem de la propera parada. Totes les activitats es van fer respectant la normativa del Procicat amb motiu de la pandèmia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?