Les ha obert el cicle de fires ramaderes d'Aran

E. FARNELL
07-10-2019
  • Les ha obert el cicle de fires ramaderes d'Aran

El municipi de Les va obrir ahir el cicle de les fires ramaderes d’Aran, que es remunten a començaments del segle XIX, en les quals els visitants duen a terme compravendes i intercanvis de productes agrícoles, ramaders i artesanals, abans que arribi la neu.

A Les, prop de 30 expositors van participar en la fira, que va comptar amb un recinte d’exposició de bestiar oví i equí d’uns mil metres quadrats amb més de 300 exemplars de cavalls, vaques, cabres i ovelles.

La jornada es va inaugurar amb un esmorzar muntanyenc en el qual es van repartir 1.000 racions. L’organització va calcular que prop de 4.000 persones van assistir a aquesta fira, que celebrava ahir els 25 anys. El centre de la població es va tallar al trànsit i es va convertir temporalment en zona per a vianants del certamen.

Avui serà el torn de la fira de Salardú, que començarà amb l’arribada dels animals al recinte. L’ajuntament oferirà un esmorzar popular a tots els participants i més tard començarà l’exposició i mostra de bestiar així com diferents parades d’artesania i gastronomia.

Dimarts serà Vielha el municipi que celebrarà la fira ramadera amb el XXXIII concurs de bestiar. Finalment Bossòst celebrarà la seua fira el proper dia 2 de novembre. D’altra banda, la Pobleta de Bellveí va tancar ahir la seua fira amb més de 6.500 visitants. Aquest any s’ha promocionat la carn de poltre amb degustacions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta