Les incidències per la Covid-19 en els col·legis fa que els pares busquin més professors particulars

REDACCIÓ
28-09-2020
  • Estudiants en pandèmia, classes

La pandèmia mundial que ens ha acompanyat durant més de la meitat d'aquest any 2020 està deixant alguns sectors professionals en una de les majors crisis que podem recordar.

Però no sols parlem de crisi econòmica. La preocupació que existeix respecte a l'activitat escolar està creant molts maldecaps als pares que no saben què passarà amb l'educació dels seus fills si la situació empitjora.

Després d'aproximadament 15 dies de classe ja són molts els casos positius i les classes en quarentena. 

Si continua havent-hi casos de coronavirus a les aules a causa de la nova ona de contagis, la formació acadèmica dels alumnes no es pot detenir. Això i la por de continuar ajuntant a diversos nens a les aules ha fomentat que els pares busquin alternatives per a l'educació dels seus fills.

Professors particulars

Segons un estudi realitzat la demanda de professors particulars ha augmentat un 236% en primària i un 314% en secundària.

En algunes Comunitats Autònomes les classes ja han començat i en unes altres ho faran aquesta setmana, de moment de manera presencial. El que no sabem és quant temps romandran obertes, ja que en la majoria dels centres es preveu tancar davant la presència de més de dos casos positius de grups diferents. És probable que si això succeeix, els col·legis tornin a impartir les classes de manera telemàtica, però el que és clar és que els pares no estan disposats a seguir amb la incertesa del "què passarà" i molts han començat a contractar professors particulars que ajudin els nens a avançar amb els temaris. I és que això es fa més difícil amb la modalitat online, que obliga els alumnes a ser més autònoms a l'hora d'estudiar, la qual cosa es complica més encara amb els més petits.

Nens escola. Arxiu

Professor i cangur

Un altre gran problema arran del tancament dels col·legis és que, tant per als pares que poden teletreballar, com per als que han d'anar al treball físicament és molt difícil conciliar la vida laboral i familiar, per la qual cosa ha sorgit un nou concepte de treball.

Es tracta d'un híbrid entre el professor particular i el cangur. I és que cuidar dels nens ja no és suficient. Durant aquestes hores en les quals una altra persona s'ocupa dels seus fills, els pares volen que aquesta persona tingui les capacitats adequades per a substituir la formació que no se li podrà donar en el col·legi.

Això ha creat una gran oportunitat laboral per als joves titulats d'entre 18 i 35 anys que han hagut de sofrir per segona vegada una crisi econòmica en menys de 15 anys, ja que molts sectors professionals estan sofrint grans pèrdues i les contractacions s'han reduït a la meitat.

Super-tutors

Arran d'aquest gran augment de la demanda, ens ve a la ment un concepte que va sorgir fa uns anys a Regne Unit: el dels professors particulars de luxe, que poden cobrar des de 150 € fins als 1500 € per una hora de classe. Són llicenciats amb excel·lents qualificacions que sobretot ajuden els alumnes a preparar les proves d'accés per a importants escoles o universitats.

Aquests super-tutors ja van començar a arribar a Espanya per a treballar amb famílies de classe alta. Es queden a viure a la seva casa al més pur estil Au-*pair, per la qual cosa amb la situació actual perfectament podrien exercir de mainadera alhora que continuen amb la formació dels nens. Encara que el més probable és que la majoria de les famílies no puguin permetre's aquest luxe.

Pandèmic pods

Una altra nova idea per a suportar el problema del tancament dels col·legis ha sorgit als EUA, i encara que de moment no ha arribat a Espanya, no sabem si realment seria eficaç contra els contagis i ni tan sols estem segurs de la seva legalitat.

Es tracta dels "pandemic pods", grups molt reduïts de nens que es reuneixen en una mateixa casa amb un professor particular que fa classe a tots alhora. Són mini-escoles que intenten mantenir la famosa "bombolla" aïllada, però de manera que els nens continuïn aprenent i sobretot relacionant-se amb altres nens de la seva edat, un altre tema recurrent quan es parla del tancament dels col·legis. Els nens necessiten relacionar-se per a créixer equilibrats emocionalment.

Del que no estem segurs és com són de legal aquestes microescoles reduïdes, ja que, encara que els professors siguin professionals titulats, les classes es realitzen en cases que evidentment no han passat pels controls pertinents que requereix qualsevol col·legi.

El que sí que és cert és que tenen un altre gran avantatge i és que s'intenta, sempre que el temps i l'espai ho permetin, donar les classes a l'aire lliure, on ja sabem que és més difícil el contagi. A més és molt beneficiós per als nens estar a l'aire lliure, la qual cosa es coneix com a "Escola Bosc", en la qual la naturalesa és l'aula.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta