Les Infermeres de Lleida s'uneixen a l'homenatge pels sanitaris morts per COVID19

REDACCIÓ
14-05-2020
  • Les Infermeres de Lleida s'uneixen a l'homenatge pels sanitaris morts per COVID19

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) s’ha unit als consells catalans de col·legis de salut –Metges, Infermeres i Infermers, Farmacèutics, Odontòlegs, Psicòlegs, Treball Social, Fisioterapeutes i Veterinaris– que havia convocat per avui 14 de maig, dos minuts de silenci, en memòria dels sanitaris i sanitàries morts durant la pandèmia de la COVID19.

L’homenatge, sense concentracions físiques i seguint les pautes de distància social, ha tingut lloc a les 12 del migdia en els centres de salut.

El COILL, igual que la resta d’entitats col·legials, denuncia des de l’inici de la crisi sanitària l’alt índex de positius per coronavirus entre el personal sanitari i el risc d’esdevenir vector de contagi d’aquesta pandèmia; concentrant els seus esforços en aconseguir més material sanitari de protecció, sobretot en els centres assistencials.

El dia d’avui, la xifra de sanitaris contagiats per COVID19 s’estima en 55.000 i 76 morts entre els treballadors de la salut.

DADES GENERALS CATALUNYA (Comunicat 13/5/20)

El Departament de Salut informava ahir 13 de maig, que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 61.677 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 185.281 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.510 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.962 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 353.

A més, 3.715 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 35.443 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 12.738 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 35.652 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 11.403 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 3.375 han mort a una residència, 154 a un centre sociosanitari i 617 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta