Les infermeres ja poden prescriure medicaments

REDACCIÓ
30-01-2021
  • Les infermeres ja poden prescriure medicaments

El departament de Salut va informar ahir que es posa en marxa el sistema perquè les infermeres puguin prescriure plans de medicació dins del sistema de recepta electrònica i amb firma pròpia, cosa que donarà visibilitat a les indicacions que fan, evitarà duplicitats de visites i esperes, i farà el sistema “més eficient”.

Segons el decret del Govern, les infermeres acreditades podran receptar més de mil medicaments, com analgèsics o laxants, i més de 4.700 productes sanitaris com apòsits, bolquers, sondes o catèters. El nou sistema està en període de proves des del passat 12 de gener i està previst que es continuï testant durant tot aquest mes de febrer.

De les 114 infermeres que participen en aquesta prova pilot, quatre són del CAP Lleida Rural Nord (Alpicat). Per poder prescriure medicaments, es necessita una certificació de firma digital, un procés “llarg i complex” que s’anirà desplegant a tot el territori de manera progressiva.

Segons va informar el Col·legi d’Infermeria de Lleida, s’han expedit una desena de certificats entre les 2.300 infermeres que hi ha a la província. Es tracta d’una “reclamació històrica” dels Col·legis d’Infermeria.

Comparteix

També t'interessarà