Les marionetes vencen la pluja

J.B.
04-05-2019
  • Les marionetes vencen la pluja
  • Les marionetes vencen la pluja

La pluja va fer ahir acte de presència inesperada a Lleida fins a primera hora de la tarda, però al final el cel va acabar respectant la jornada inaugural de l’edició número 30 de la Fira de Titelles. De fet, només 9 de la vintena d’activitats previstes el primer dia es van desenvolupar a l’aire lliure ja que, com resulta habitual cada any, les jornades de dissabte i diumenge són les que concentren una major part dels espectacles als carrers i places de la ciutat. 

Això sí, l’èxit de públic ja podia palpar-se des de primera hora. I és que abans d’alçar-se el teló pràcticament la meitat (27) de les 61 funcions de pagament de la fira ja tenien les localitats esgotades.

Val a recordar que les 31 companyies participants oferiran fins demà diumenge prop de 130 actuacions (una seixantena gratuïtes) en 29 espais de Lleida. El Teatre de la Llotja va acollir de nit l’estrena oficial del certamen amb l’espectacle Eh man hé, la mecànica de l’ànima, una coproducció de la Fira i la companyia catalana Zero en Conducta dirigida al públic juvenil que fusiona el mim, la manipulació de titelles i la dansa.

Oriol Ferre, codirector del certamen, va destacar que a l’èxit de públic pot afegir-se el de la fira com a mercat: “És la primera edició que comptem amb directors de festivals d’Europa, Amèrica (EUA i Canadà), Àfrica (Kènia) i Àsia (Israel i Corea) que s’han interessat per venir a Lleida.”

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?