Les negligències causen el 54 per cent dels incendis forestals a Lleida

A. GUERRERO
22-06-2019
  • Les negligències causen el 54 per cent dels incendis forestals a Lleida
  • Les negligències causen el 54 per cent dels incendis forestals a Lleida

Més de la meitat dels incendis forestals originats aquest any a les comarques de Lleida, concretament 24 dels 44 casos, han estat causats per negligències, segons les dades que van donar a conèixer els Agents Rurals en el marc de la primera reunió de coordinació de la campanya d’estiu. Concretament aquests 24 incendis (un 54,5 per cent del total) han estat causats per errors humans, dels quals 17 van ser per cremes agrícoles i tres per burilles de tabac. També s’ha d’assenyalar que vuit dels 44 incendis, amb una superfície afectada de 54,8 hectàrees, han estat intencionats. Així mateix, el cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorenç Ricou, va alertar que “en aquests moments portem gairebé les mateixes hectàrees de bosc calcinades, concretament 40,8, que en tot l’any passat, quan en van ser 44,5”.

La primera reunió de coordinació va servir per posar en relleu l’elevat risc d’incendi forestal per la falta de pluges i les elevades temperatures que es preveuen per als pròxims dies. D’aquesta forma, el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va afirmar que “estem molt preocupats davant d’aquesta situació perquè s’ha detectat que són focs molt agressius. Per aquesta raó, demanem a la ciutadania que eviti conductes de risc en el medi natural”. Per la seua part, el cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà, va afirmar que “hem reforçat el personal i hem passat de 10 a 13 parcs de bombers voluntaris oberts entre les 11.00 i les 21.00 hores com a mesura preventiva”.

Així mateix, també augmenten els controls a la campanya de la sega. La zona amb el risc més elevat és la part sud de la província.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?