Les obres de millora del tram de l'A-2 a Cervera es reprendran aquest dilluns

REDACCIÓ
Publicat: 
18-09-2023
Actualitzat: 18-09-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les obres de millora del tram de l'A-2 a Cervera es reprendran aquest dilluns
    Peu de foto: 
    Oriol Bosch (ACN)

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha anunciat aquest divendres una nova fase d’obres de millora del ferm a l’A-2, variant de Cervera, en sentit Lleida. L’anunci l’ha fet després de visitar, juntament amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, el municipi de Cervera on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Jan Pomés, i ha signat en el Llibre d’Honor del consistori.

Una de les qüestions abordades en el decurs de la reunió ha estat el futur de les infraestructures del municipi, tant viàries com ferroviàries, així com l’execució dels projectes ja aprovats per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma).

En aquest sentit, el delegat del Govern a Catalunya ha anunciat que el Mitma reprendrà aquest proper dilluns, dia 18, les obres de millora del ferm a l’autovia A-2 en el tram de la variant de Cervera, sentit Lleida. Es tracta d’un tram d’uns 9 quilòmetres aproximadament, entre els punts quilomètrics 514 i 522,270, on el Ministeri ja ha dut a terme les obres de millora en sentit Barcelona entre els mesos de març i juny passat.  

L’inici d’aquesta nova fase d’obres a l’A-2 a Cervera permetrà, segons el delegat Carlos Prieto, “avançar en aquest pla de millora del ferm que respon no només a una vella reivindicació del territori, sinó també a la necessitat de rehabilitació de la principal via de comunicació de les Terres de Lleida amb un volum de circulació molt alt on feia molts anys que no s’hi intervenia. Una millora substancial, molt esperada i un projecte que arriba ara després d’haver estat tancat en un calaix. Ara podem explicar que ja s’hi treballa i que ja està en marxa”.

El pressupost d’execució d’aquest projecte és de 10,27 milions d’euros i preveu la millora del ferm en els dos sentits de la circulació en el tram de la variant de Cervera, així com la rehabilitació estructural en els carrils drets de totes dues calçades.

Obres de restauració amb l’1’5% Cultural a l’església gòtica de Sant Domènec 

Prèviament a la reunió amb l’alcalde, Prieto i Crespín han visitat el conjunt monumental  de Sant Domènec a Cervera, un edifici datat al segle XV on des d’aquest passat mes d’agost es porten a terme obres de restauració a la zona de l’església gòtica a càrrec del Programa 1’5% Cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.  

El pressupost d’aquesta fase d’obres puja 404.297,87 euros i l’aportació del Ministeri és de 258.000 euros, el 59% del cost total. Les obres preveuen la restauració de l’antiga sagristia, la construcció de serveis i instal·lacions de climatització amb la finalitat de condicionar el monument com a equipament sociocultural polivalent.

Prieto i Crespín han seguit les explicacions sobre les obres de restauració i rehabilitació que, segons el delegat del Govern a Catalunya, “han d’enriquir el patrimoni històric local i garantir-ne la seva conservació, a més a més de poder donar-li uns usos socials i culturals del que es beneficiaran els veïns de Cervera i de tota la comarca”. 

El projecte de restauració d’aquesta església és un dels 8 projectes lleidatans aprovats pel Mitma en la darrera legislatura amb ajuts concedits que sumen 2,73 milions d’euros adreçats a finançar treballs de conservació de béns del patrimoni històric als municipis de Castelló de Farfanya, Cervera, L’Espluga Calba, Vinaixa, Tàrrega, Torà i Vallbona de les Monges.

Per donar a conèixer les bases i requisits de la convocatòria 2023 del Programa 2% Cultural, la Subdelegació del Govern a Lleida va celebrar la passada setmana una sessió informativa amb l’assistència d’una quarantena de representants dels ens municipals de la província de Lleida. El termini de presentació de sol·licituds acaba el  proper 15 d’octubre. 

El delegat del Govern ha conegut també detalls del projecte de rehabilitació de les muralles de Cervera que el consistori presentarà a la convocatòria 2023 per posar en relleu el ric patrimoni històric i cultural del municipi.

Carlos Prieto finalitzarà la visita a Cervera amb l’assistència a la inauguració a l’església de Sant Joan degollat de l’exposició “Façanes, peixeres i un conte”, dins els actes de la 47a edició de la Setmana Cultural Isagoge, dedicada a la cultura local cerverina i preludi de la Festa Major del Sant Crist. 

Comparteix

També t'interessarà