Les obres per reconstruir l’Arc d’Adà de Llardecans, aquest mes

MARÍA MOLINA
16-05-2019
  • Les obres per reconstruir l’Arc d’Adà de Llardecans, aquest mes

La comissió de Patrimoni de Cultura ha donat llum verda al projecte per a la restauració de l’Arc d’Adà de Llardecans que va quedar destruït a finals de març, pel que sembla pel xoc d’un vehicle, amb la qual cosa les obres començaran la setmana que ve, segons fonts de l’Institutut d’Estudis Ilerdencs (IEI), encarregat de la redacció.

La reconstrucció es farà en tres fases, la primera per al replantejament de l’arc i el procés de restauració de les pedres, ja que una va quedar partida per la meitat, encara que la majoria es troben en bones condicions. La segona fase se centrarà a trobar el solar de la casa a què pertanyia l’arc per integrar-lo al conjunt del qual forma part i la tercera i última consistirà en el muntatge de l’arc després d’ordenar i disposar totes les pedres.

Segons els tècnics, el projecte s’ha demorat pels problemes per construir l’estructura de fusta que servirà de base i també en l’elecció d’argamassa per unir les pedres ja que es vol utilitzar la més semblant a l’original. L’IEI, que finança l’actuació, està calculant el pressupost.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que el sector de l'hostaleria de Lleida hauria de tindre solucions...