Les oportunitats de l’amor triomfen amb el teatre a la Llotja

REDACCIÓ
06-01-2020
  • Les oportunitats de l’amor triomfen amb el teatre a la Llotja

La companyia basca Marie de Jongh va triomfar dissabte a la Llotja de Lleida amb l’espectacle Amour, un dels nou programats per al públic familiar a La Temporada fins al mes de maig. En aquesta ocasió, la Llotja es va omplir de teatre gestual i de màscares per a nens, però també per a adults, amb un missatge directe.

Els protagonistes de l’espectacle són uns nens que juguen al país on tot comença. S’afanen a descobrir el món transformant el seu univers. Imiten els grans, amb audàcia i despreocupació. S’atreveixen a estimar sense saber quin és el seu veritable significat. No dubten a enemistar-se abans, fins i tot, de trobar la paraula odi a les seues butxaques. Saben d’olors, pell, carícia, abandó, refugi, desig però tanmateix no coneixen el temps, com explica la companyia.

De sobte, els espectadors es troben amb el fet que han transcorregut més de seixanta anys. En aquell moment, els protagonistes, ja envellits, treuen de les butxaques multitud de paraules que cauen com fulles pansides. Saben d’olors, pell, carícia, abandó, refugi, desig. I, paradoxalment, no dubten a enemistar-se quan ja coneixen el veritable significat d’estimar. Saben del temps. El que no saben és que l’amor sempre ens dóna una oportunitat, un missatge que els bascos de Marie de Jongh fan arribar a petits i grans.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?