Les PCR positives, només el 6%

REDACCIÓ
23-05-2020
  • PCR proves tests covid-19 covid19 sanitaris sanitàries
  • Les PCR positives, només el 6%

El laboratori de Microbiologia Clínica de l’Arnau de Vilanova ha efectuat més de 12.000 proves PCR a pacients, professionals sanitaris i residents de centres sociosanitaris i altres institucions i cada vegada donen un menor percentatge de positius en SARS-CoV-2. Al març, un 60% de les proves donaven un resultat positiu, a finals d’abril eren menys del 20% i en l’última setmana, només el 6% són positives.

La capacitat del laboratori d’efectuar proves PCR s’ha anat adaptant a les necessitats sanitàries i actualment és de sis-centes al dia, amb previsió d’arribar a mil en les properes setmanes. Mercè Ibarz, cap del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Arnau, explica que “la qualitat de la mostra és fonamental per a l’obtenció d’un bon resultat”. “La distribució, preparació i inactivació de les mostres, la traçabilitat del procés i la seua validació, la protecció de dades i la bioseguretat del personal per treballar amb mostres infeccioses són alguns dels criteris necessaris perquè el laboratori de microbiologia estigui acreditat per portar a terme aquestes proves”.

El laboratori de l’Arnau ha fet 12.000 PCR de pacients, professionals sanitaris i de residències

Mercè Garcia, responsable de la Secció de Microbiologia, detalla que el laboratori disposa de dos menes de test PCR. La convencional, que tarda diverses hores a donar el resultat, és complexa i requereix una sèrie de reactius, i la urgent, reservada a pacients d’urgències o ingressats i que, una vegada verificada la seua qualitat, ofereix un resultat al cap de seixanta minuts. Quant a les proves efectuades pels CAP, Salut va indicar que des del passat dia 13 l’Atenció Primària del pla de Lleida ha efectuat 940 proves PCR, de les quals 63 han donat positives. A l’Alt Pirineu i Aran, des del dia 11, s’han fet 233 i només dos han resultat positives.

D’altra banda, Salut va informar ahir d’una nova defunció per Covid-19 a la regió sanitària de Lleida, amb la qual cosa sumen 228 des de l’inici de la pandèmia. També va notificar 41 positius nous, que sumen un total 2.523 a la província, encara que hi ha hagut un dia sense dades, i les altes acumulades es mantenen en 1.117.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta