Les perruqueries van a la vaga

P. RODELLAR
20-10-2020
  • Les perruqueries van a la vaga
  • Les perruqueries van a la vaga
  • Les perruqueries van a la vaga
  • Les perruqueries van a la vaga
  • Les perruqueries van a la vaga
  • Les perruqueries van a la vaga
  • Les perruqueries van a la vaga

Al voltant de 300 perruqueries de les comarques de Ponent, del miler existent segons dades del 2018, abaixaran avui les persianes per demanar que es redueixi l’IVA al seu sector del 21 al 10%. Aquesta vaga, impulsada pel grup Creer en Nosotros, que acull tant perruqueries com centres d’estètica de tot l’Estat, té per objectiu aconseguir que el Govern espanyol rebaixi aquest impost que consideren “totalment abusiu i desproporcionat per a un servei essencial”. En aquest sentit, el col·lectiu ha organitzat per avui nombroses concentracions a Espanya. A la capital del Segrià, tindrà lloc davant la delegació d’hisenda a Lleida a partir de les 11.00 h. “El 2012 ens van apujar l’IVA del 8% al 21% a causa de la crisi econòmica i el govern de llavors ens va dir que es tractava d’una mesura temporal. Ara, vuit anys després, la situació és insostenible i la pandèmia ha sigut la gota que ha fet vessar el vas”, va explicar a aquest diari l’administradora del col·lectiu Creer en Nosotros a Lleida, Ana Orea.

En aquesta línia, Orea va afirmar que el seguiment de la protesta serà “altíssim” i que esperen que “aquesta vegada se’ns escolti. D’una altra manera podrien arribar a desaparèixer fins a un 30% de les perruqueries i centres estètics de la província a finals d’any”, va sentenciar. De la mateixa manera es va expressar Ana Alegre, gerent del saló de bellesa DUE de Lleida, que també s’afegeix a la vaga. “Cada vegada ens estan asfixiant més”, va afirmar. Així mateix, des de la perruqueria Andreu’s de Tàrrega, el propietari, Antoni Andreu, va indicar que “ja era hora que el sector s’unís per impulsar conjuntament un acte reivindicatiu”. Per la seua part, Joel Puig i Santiago Méndez, del Saló Joel Puig de la Seu, van apuntar que “els ajuts per al nostre sector no arriben mai”. Tanmateix, no totes les perruqueries tancaran demà. Desiré Mata, de Mata Campanya de Lleida, va indicar que recolza la reivindicació però no considera que la vaga sigui “la via més adequada en aquests moments”, encara que va assegurar que sí que assistirà a la concentració. “No és el moment, ara el que necessitem és facturar”, va explicar Nuria Rubió, d’ENE Perruqueria.

D’altra banda, la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa va entregar ahir a les delegacions d’Hisenda de Barcelona, Tarragona i Girona un manifest reivindicant la baixada de l’IVA. Per la seua part, els centres d’estètica lleidatans estan convocats a una concentració dijous per demanar la reobertura després d’haver de tancar els negocis a causa de les restriccions que va imposar la Generalitat la setmana passada per evitar la propagació de la Covid-19.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?