Les rebaixes tradicionals resisteixen

S.E.
Publicat: 
08-01-2019
Actualitzat: 08-01-2019 10:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Les rebaixes tradicionals resisteixen

Malgrat que són molts els comerços que fa dies que anuncien descomptes, la majoria de consumidors sembla tenir gravat en el subconscient que el dia 7 de gener comencen les rebaixes tradicionals. Prova d’això és que ahir, a mitja tarda, l’Eix Comercial estava abarrotat, es van formar cues en botigues tant per accedir als emprovadors com per pagar, i els pàrquings subterranis van penjar el cartell de complet. El matí va començar a mig gas, amb menys clients, però a la tarda la cosa es va animar. “Aquest és el primer any que veig que botigues tradicionals han avançat també les rebaixes (com solen fer cadenes i franquícies), però la gent continua mantenint el 7 de gener com l’inici de les rebaixes”, va indicar el president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González, que va augurar un increment de les vendes d’entre un 3% i un 4%. Va estimar que més de la meitat dels comerços de l’Eix no han esperat a ahir per començar el període de descomptes i va remarcar que, com acostuma a succeir, esperen una bona afluència de clients durant els propers deu dies, aproximadament. “Després afluixarà, i a final de mes i principis del següent tornarà a pujar”, va vaticinar.

Per la seua part, Jordi Serra, de l’associació de comerciants de la Zona Alta, va apuntar que al voltant de la meitat de les botigues d’aquesta àrea van iniciar ahir les rebaixes, mentre que la resta ja la van fer dies enrere. Va assenyalar que durant la jornada hi va haver “moviment”, però va afegir que “l’afluència és progressiva” i va reconèixer que el primer dia de les rebaixes tradicionals “ja no és el mateix que tres o quatre anys enrere”. Va incidir que els últims dies de la campanya nadalenca “treballem bastant bé” i va considerar que el fred animarà les vendes, per la qual cosa veu “bones perspectives”.

Amb la suspensió per part del Tribunal Constitucional d’articles de la llei de Comerç de Catalunya que recomanaven dos períodes de rebaixes a l’any, els establiments les poden fer quan vulguin i els consumidors s’han acostumat a tenir sempre productes econòmics. Per aquest motiu, la Federació de Comerç planteja que les botigues ofereixin una part d’outlet tot l’any, en lloc de rebaixes perpètues de tot el gènere, i Pimec Comerç prefereix recuperar els dos períodes clàssics de rebaixes, però més curts.

Comparteix

També t'interessarà