Les sales de concerts reobren a mig gas després de vuit mesos d'aturada

ACN
23-11-2020
  • Les sales de concerts reobren a mig gas després de vuit mesos d'aturada
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Les sales de concerts poden tornar a aixecar la persiana aquest dilluns després de vuit mesos de tancament. Convertides en un dels sectors més damnificats de l'arribada de la pandèmia a Catalunya, han hagut d'aguantar la respiració fins dissabte a la nit, quan el Govern va esmenar l'error que les deixava fora del pla de represa. Tanmateix, gran part d'aquests espais no programaran concerts immediatament i alguns ni tan sols obriran. De fet, es calcula que a menys de la meitat de les 85 sales associades a l'ASACC hi tornarà a sonar la música. Seran, sobretot, a les de petit aforament i sovint autogestionades.

Les sales de concert de Lleida, dividides

La Llotja o l'Espai Orfeó de Lleida han decidit obrir ara que el pla de represa els ho permet. Són sales més semblants a un teatre o auditori, on el públic està assegut i, per tant, la seva viabilitat no depèn del servei de barra. L'Espai Orfeó oferirà dissabte el concert de Xarim Aresté i estan treballant per oferir concerts en altres sales de la demarcació de Lleida en el marc del projecte 'Casa de la Música'.

El Cafè del Teatre és de les poques sales amb servei de barra que també han decidit obrir al 50% i divendres acollirà el concert de Feliu Ventura. En canvi, sales de concerts com la Manolita o el Comèdia, amb servei de barra i on els espectadors poden ballar i estar drets a la pista, no obriran. "Sense servei de barra no ens surten els números", explica a l'ACN el seu responsable, Santi Salvador. "Necessitem l'ingrés de les consumicions. És complicat suportar totes les despeses que suposa fer un concert només amb el preu de l'entrada", assegura.

Salvador, compta amb altres sales a Lleida, principalment pubs, com ara el Baba Room o el Maracas i, s'està plantejant reformular-se i obrir. Explica que ho fa gràcies a les mostres de suport que estan rebent dels clients i de l'opció que els ha donat la Paeria per readaptar les seves llicències com a bar per poder oferir begudes i menjar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?