Les Valls d'Aguilar obrirà una casa de colònies amb 24 places a Noves

C.SANS
15-12-2020
  • Les Valls d'Aguilar obrirà una casa de colònies amb 24 places a Noves

L’ajuntament de les Valls d’Aguilar remodelarà el centre cívic de Cal Pere de Noves de Segre per destinar-lo a casa de colònies. Tindrà una capacitat per a vint-i-quatre persones i els veïns podran continuar utilitzant les instal·lacions quan l’establiment no estigui ocupat. Així ho va explicar l’alcaldessa, Rosa Fàbrega, que espera que la iniciativa ajudi a “dinamitzar el poble alhora que permeti treure beneficis per a les arques municipals”.

El consistori ha aprovat el projecte i ha sol·licitat una subvenció europea del programa Leader que, en cas d’obtenir-la, cobrirà fins al 85 per cent de la inversió, valorada en 64.465 euros (sense impostos). L’edifici està situat al centre del poble, al costat d’una plaça. Té tres plantes, dos de les quals destinades a centre cívic. La planta baixa compta amb cuina i una sala polivalent on se celebren àpats populars i activitats, i a la primera planta hi ha una sala per a tallers o actes culturals. Fàbrega va explicar que faran l’obra a la planta superior, on habilitaran “una gran sala dormitori”.

Els joves o persones que lloguin la casa de colònies disposaran de les tres plantes. “Esperem llogar-la a grups de joves que vinguin a passar uns dies envoltats de naturalesa, on tindran lloc per allotjar-se, cuinar i desenvolupar tallers”, va dir.

De fet, la comarca de l’Alt Urgell disposa de pocs allotjaments similars. La vall de la Vansa i Fórnols i el de Josa i Tuixent disposen de dos cases de colònies. Organyà i la Seu tenen albergs.

L’alcaldessa va explicar que en el cas que l’ajuda europea del Leader els sigui denegada, buscaran altres línies de subvenció “perquè el nostre ajuntament no es pot permetre efectuar una inversió tan important” per executar el projecte.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta