Les xarxes socials seran les grans protagonistes del Sant Jordi a Lleida

ACN
Publicat: 
20-04-2020
Actualitzat: 20-04-2020 10:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Sant Jordi virtual crisi covid-19

L'emergència sanitària per la covid-19 impossibilita enguany la celebració de Sant Jordi sortint als carrers. Davant d'això, la regidoria de Cultura de la Paeria de Lleida ha preparat un programa d'actes que combina propostes compatibles amb el confinament i que passen, sobretot, per les xarxes socials. En aquest sentit, es proposarà als lleidatans i lleidatanes que decorin els balcons amb roses elaborades de forma artesanal i en pengin les fotografies a Instagram. També se'ls convidarà a explicar a Twitter quin és 'El llibre de la meva vida' o a crear fils narratius col·laboratius, tot amb l'etiqueta #lleidaviusantjordi. Qui sí que sortirà a fer un tomb per tots els barris de la ciutat serà el drac Lo Marraco
Així mateix, amb l'objectiu de fomentar la literatura lleidatana la Paeria ha endegat dues iniciatives més: la primera, un trivial de 25 preguntes que es podrà respondre a través del perfil d'Instagram de l'Ajuntament de Lleida entre dilluns i dijous. La segona, tres blocs de presentacions virtuals de les novetats editorials lleidatanes d'enguany amb una conversa en directe, també a través de l'Instagram de la Paeria, entre el guionista i actor Ferran Aixalà i una dotzena d'escriptors i escriptores. Les xarxes institucionals serviran, alhora, per difondre els vídeos amb recomanacions de literatura feminista que s'han impulsat des del Casal de la Dona.

Lo Marraco sortirà al carrer

Amb la voluntat de mantenir el confinament però també d'acostar la llegenda a la canalla lleidatana, el drac Lo Marraco sortirà a fer un tomb per tots els barris de la ciutat. El recorregut i l'horari es faran públics en els propers dies.

Cap Sant Jordi sense l'Escata de Drac

Com ja és habitual, per Sant Jordi es publicava i difonia físicament l'Escata de Drac, el recull de relats inèdits. Enguany, en canvi, s'ha volgut reorientar la difusió i adaptar-la a la situació. Per aquest motiu, tant els usuaris com els voluntaris de la Xarxa Solidaritat Lleida rebran un exemplar de l'edició d'enguany i tothom qui ho vulgui podrà descarregar-se'n el pdf al web de la regidoria.

Finalment, la Paeria també convida la ciutadania a participar de les iniciatives de https://floristes.cat/ i https://llibreriesobertes.cat/ per ajudar els dos gremis protagonistes de la diada.
 

Comparteix

També t'interessarà