L’Esbaiola’t amplia un dia el festival

J.B.
12-04-2017
  • L’Esbaiola’t amplia un dia el festival
  • L’Esbaiola’t amplia un dia el festival

El Festival Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu, de teatre, circ i dansa per a tots els públics, arribarà aquest pròxim estiu a la desena edició amb una novetat destacada: ampliarà un dia el certamen començant les actuacions i activitats el dijous en lloc de l’habitual primera jornada del divendres. Així, l’Esbaiola’t 2017, organitzat per la companyia lleidatana La Baldufa conjuntament amb l’ajuntament de la capital aneuenca, arrancarà el dijous 20 de juliol i es desenvoluparà fins al diumenge 23.

Carles Pijuan, codirector del festival juntament amb Emiliano Pardo i Enric Blasi, els membres creatius de La Baldufa, va explicar que “un any més les arts escèniques per a tots els públics, però sobretot amb espectacles dirigits al públic familiar, seran les protagonistes de la pròxima edició, amb circ, titelles, teatre al carrer, música, jocs i dansa”. Els grups i la programació, a punt de tancar-se, es coneixeran el mes que ve. El que sí que està llest és el cartell d’aquesta nova edició, obra del mateix Carles Pijuan. “Ens agradaria que el festival creixés cada any perquè cada vegada hi ha una demanda més gran per part del públic, però no podíem acollir més gent durant un sol cap de setmana, moriríem d’èxit”, va comentar Pijuan. “La solució era expandir-se per altres municipis de les Valls d’Àneu o ampliar els dies del festival, que és el que farem aquest estiu a tall de prova per veure com funciona”, va assenyalar el codirector de l’Esbaiola’t.

Les actuacions i activitats del dijous i el divendres estaran concentrades a les tardes. “El públic tindrà més opcions per escollir, des de les famílies que s’estaran quatre dies a Àneu fins als que elegeixin venir un dia o dos, i l’hostaleria i restauració de la zona també se’n beneficiaran”, va afegir. Els escolars d’Àneu elaboraran en un taller uns capgrossos que, juntament amb els de La Baldufa, seran les estrelles de la cercavila del festival, el divendres 21.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?