L'escola de mecànics aeronàutics de Vilanova i la Geltrú s'instal·la a l'aeroport d'Alguaire

ACN
23-06-2020
  • L'escola de mecànics aeronàutics de Vilanova i la Geltrú s'instal·la a l'aeroport d'Alguaire

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president d’Aeroports de Catalunya, Isidre Gavín, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per establir una escola de formació de mecànics aeronàutics a l’aeroport de Lleida-Alguaire. L'acord, afirma el Govern, és fruit de les sinergies entre l’escola de mecànics vilanovina i l’aeroport lleidatà, que consideren molt important la dotació de personal degudament qualificat en el sector aeronàutic. Per Gavín, “formar els tècnics que un sector estratègic necessita a casa nostra dona oportunitats als nostres joves i ens reforça les capacitats industrials de país”.
Gavín, ha destacat que “l’aposta” de l'executiu català per disposar d’un aeroport industrial i de serveis aeronàutics a Alguaire “es demostra especialment útil” per desenvolupar les activitats de formació tècnica pròpies del sector i “permet aquesta aliança estratègica que ens aporta també un gran valor social”.

En aquest sentit el Govern subratlla que a l’aeroport d'Alguaire hi ha els espais disponibles per poder instal·lar una escola aeronàutica on es puguin fer pràctiques amb empreses que tenen necessitats reals d’incorporar personal. Aquest conveni “és el primer pas en aquesta direcció”.

L’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) és el centre de formació ocupacional del sector aeronàutic de l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L’alcaldessa Arnau ha posat en valor que els estudis de l’EFAV estan “reconeguts i avalats” en l'àmbit estatal i europeu, així com que l’escola compta amb una “interessantíssima” xarxa de col·laboracions i sinèrgies amb empreses i organitzacions del sector aeronàutic. Segons ha dit, l’alumnat té un índex d’inserció laboral “del 100%”.

Per tant, ha considerat, aquest conveni “no només és una oportunitat per l’EFAV de créixer i consolidar-se, també és una aposta clara per la formació de professionals del sector aeronàutic qualificats al país”.

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) finança la formació per a l’ocupació del sector aeronàutic que imparteix l’EFAV de manera teòrica i pràctica amb tres especialitats formatives: operacions auxiliars de manteniment aeronàutic, manteniment d’estructures d’aeronaus i manteniment d’avions amb motor de turbina. L’any 2019, el SOC va invertir en l’EFAV 483.840 euros, amb un total de 70 alumnes.

A banda de la formació de l’EFAV, l’any passat el SOC va destinar 918.626 euros a l’IMET per a programes dedicats a l’orientació, formació professional d’altres àmbits i foment de l’ocupació, amb 524 persones beneficiàries.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?