L’Escola del Treball tindrà FP per a discapacitats intel·lectuals lleus

S. COSTA DOMINGO/ J. MARTÍ
Publicat: 
12-05-2018
Actualitzat: 12-05-2018 8:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Escola del Treball tindrà FP per a discapacitats intel·lectuals lleus

L’Escola del Treball serà un dels dos centres de la província que impartiran el curs vinent una formació professional adaptada per a alumnes amb una discapacitat intel·lectual lleu o mitjana. Es tracta d’un curs acadèmic denominat Itinerari Formatiu Específic (IFE), i està pensat per a persones d’entre setze i vint anys amb necessitats educatives especials associades a aquesta mena de discapacitats. Segons va confirmar el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, tindrà quinze places i estarà relacionat amb el sector comercial i de serveis. Cullerés va assenyalar que aquest centre de Lleida ciutat serà el segon de la província a oferir aquesta especialitat, ja que el curs passat es va implantar a l’institut Mollerussa. Aquests cursos tindran una durada de tres anys, i s’adaptaran a les necessitats i possibilitats d’aprenentatge de l’alumne.

L’objectiu és facilitar una formació a persones amb discapacitat intel·lectual que no estiguin en disposició de seguir els itineraris de formació professional ordinaris. És molt específica i diferent de la titulació del grau mitjà. La implantació a l’Escola del Treball forma part de la nova oferta educativa de FP per al curs vinent que va anunciar ahir el departament d’Ensenyament de la Generalitat. A nivell català hi haurà un total de 516 places repartides en dinou centres en cursos Itinerari Formatiu Específic.

La Generalitat també va confirmar que l’Institut Mollerussa i l’Escola Agrària del Pirineu a Montferrer oferiran un Cicle de Formació en Grau Mitjà (CFGM) d’activitats eqüestres, i per la seua banda l’institut La Segarra de Cervera impartirà el cicle d’atenció a persones en situació de dependència. Respecte als Cicles de Formació de Grau Superior (CFGS), l’institut Joan Oró farà un grau de condicionament físic i el Josep Vallverdú de les Borges Blanques n’oferirà un de processos i qualitat de la indústria agroalimentària. En l’àmbit català, el curs que ve s’implementaran vint-i-nou nous cursos de formació professional que comptaran amb 127.325 places. En total, s’imparteixen 139 cursos de Formació Professional a Catalunya.

El número de desempat a la preinscripció és el 13.841

El departament d’Ensenyament va celebrar ahir el sorteig públic per saber el numero de desempat de la preinscripció escolar, que va ser el 13.841. Aquesta xifra servirà de referència per ordenar tot el volum de preinscripcions, en què hi ha aproximadament 151.000 famílies apuntades que han presentat sol·licitud per al curs 2018/2019. El gruix més important de la preinscripció és per a P3, que representa el començament de l’escolarització als centres d’Infantil i Primària, i a primer d’ESO, amb el qual s’inicia l’educació secundària obligatòria. Ara es reordenaran les sol·licituds presentades segons els criteris establerts de prioritat i la puntuació obtinguda i, si fos necessari, pel número de desempat. Dimarts es coneixerà la llista ordenada definitiva. L’oferta final de les places escolars sortirà l’11 de juny i, l’endemà, es publicarà el llistat final d’alumnes admesos.

El número de desempat és crucial als centres en els quals hi ha més preinscripcions que places. Per exemple, als col·legis Frederic Godàs, Francesco Tonucci, Joc de la Bola, la Mitjana i als instituts Josep Lladonosa, Manel de Montsuar i Màrius Torres a la capital. També pel que fa a centres de comarques, com el Josep Arques de Cervera o l’institut La Serra de Mollerussa.

Comparteix

També t'interessarà