L'escriptora Care Santos inaugura la V Jornada de llengua i literatura catalanes de la UdL

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
28-02-2024
Actualitzat: 29-02-2024 12:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'escriptora Care Santos inaugura la V Jornada de llengua i literatura catalanes de la UdL
    Peu de foto: 
    Els participants en la jornada de l'any passat. FOTO: ICE-UdL

L'escriptora en llengua catalana i castellana Care Santos, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014 i Premi Nadal 2017, serà l'encarregada d'inaugurar la V Jornada de llengua i literatura catalanes destinada a alumnat de batxillerat i 4t d'ESO. L'esdeveniment està destinat a estudiants de batxillerat i quart d'ESO i tindrà lloc el dijous 29 de febrer.

Care Santos, originària de Mataró, és autora de catorze novel·les, sis llibres de relats i una àmplia obra destinada als lectors joves, amb la seva saga destacada formada per les obres "Mentida", "Veritat", "Por", "Ben" i "Els Medina". La premiada escriptora pronunciarà la conferència titulada "Escriure començant pel començament" davant d'una audiència de 120 alumnes procedents de batxillerat i quart d'ESO, representant 8 centres de Lleida ciutat i un de Mollerussa.

L'objectiu principal de la jornada és estimular la sensibilitat dels joves cap als sabers humanístics, aprofundir en el coneixement de la llengua catalana i la seva literatura, i promoure el coneixement del Grau en Filologia catalana i Estudis Occitans de la Universitat de Lleida.

La jornada ofereix als estudiants la possibilitat de participar en dos tallers entre els cinc lingüístics o literaris programats. Algunes de les propostes inclouen "Conflicte, drama i... acció!" amb l'actor i dramaturg Pere Anglas, "L’occità: la llengua de l’amor... i de la tortura?" a càrrec de la filòloga Mar Font, i "La poesia és una arma carregada de present" amb Meritxell Cucurella-Jorba, poeta, dramaturga i traductora.

L'organització de la jornada és responsabilitat de l'Equip ICE Llengua Catalana i Literatura, amb el suport de l'Institut de Ciències de l'Educació, la Facultat de Lletres i el Consell Social de la Universitat de Lleida. Amb aquesta iniciativa, es busca enriquir el coneixement dels estudiants, fomentar la passió per les lletres i promoure l'ús i estudi de la llengua catalana.

Comparteix

També t'interessarà