L'escultura ‘Els Plors de la Terra’ ja llueix a Pardinyes

REDACCIÓ
22-07-2021
  • L'escultura ‘Els Plors de la Terra’ ja llueix a Pardinyes

Pardinyes ha celebrat aquest dimecres l’acte de col·locació de l’escultura ‘Plors de la Terra”, obra de l’escultor argentí arrelat a Lleida, Miguel Ángel González. Els regidors de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant i David Melé, juntament amb l’artista i els representants de l’Orvepard, han visitat la nova ubicació d’aquesta obra, creada al 1994 i que en el seu moment va ser instal·lada al Centre Històric.

L’escultura, d’1,20 metres de base i 2,50 d’alçada, s’ha col·locat a la cruïlla situada entre els carrers Roger de Llúria i Camí de Corbins, davant la passarel·la de l’Estació del ferrocarril, un indret que ha estat consensuat entre la Paeria, l’artista i els representants de l’associació de veïns del barri.

L’actuació també comporta la renovació de les voreres del carrer Roger de Llúria que es durà a terme des de la regidoria d’Urbanisme

Miguel Ángel González, artista reconegut i premiat internacionalment

Miguel Ángel González (Argentina 1940). L’escultor de Pardinyes (arrelat a aquest barri de Lleida, des del 24 de juny de 1991) és un artista reconegut i premiat internacionalment, amb creacions a Lleida com la figura del president Lluís Companys, cedida la tardor del 2015, al municipi de Tornabous (Lleida); l’escultura dedicada al recordat Manolo Calpe, president de la Fecoll i impulsor de l’Aplec del Cargol, instal·lada als Camps Elisis de Lleida; igual que l’obra “L’estampida de cavalls”, creada l’any 2014 i que també es troba en aquest mateix parc i les seves darreres creacions de gran format com “El pensador”, una figura humana d’acer de 3 metres d’alçada i 1.300 quilos de pes que està instal·lada, des del 18 de juliol de 2016, al mirador del Quer a Canillo (Andorra) o la Supervoman, instal·lada al parc d’escultures d’Almacelles.

González, que va ser guanyador de diversos premis nacionals d'escultura a l'Argentina, després de realitzar diverses exposicions al seu país on va destacar per la seva obra monumental, es trasllada a Catalunya l’ 1991 i és a Lleidaon continua la seva tasca artística amb nombroses exposicions a la ciutat i també a Barcelona, Cadaqués, París i Holanda.

Gran part de la seva obra es troba en col·leccions privades als EUA, Japó, França, Bèlgica, Alemanya i Itàlia. La seva obra també és present en diversos espais públics a l'Argentina i Espanya.

Premis més destacats

  • 1978: 2on premi II Salón de Artes Plásticas de Villa Constitución - "El Soldador" (Hierro)
  • 1981: 2on premi IV Salón de Artes Plásticas de Villa Constitución - "Goi"
  • 1983: Premi d'honor Salón Nacional del Museo de Bellas Artes - "El Atleta" (Hierro)
  • 1985: Premi d'honor I Salón de Escultura de San Nicolás - "Nacimiento Cósmico" (Hierro)
  • 1992: Escollit millor escultor de la província de Buenos Aires en l'exposició internacional Expo-América 92.
Comparteix

També t'interessarà