L’Espai Dona de COELL presenta les conclusions de la fase de disseny del portal “Dona+Valor”

REDACCIÓ
Publicat: 
08-11-2022
Actualitzat: 08-11-2022 10:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Espai Dona de COELL presenta les conclusions de la fase de disseny del portal “Dona+Valor”
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l'Ajuntament de Lleida, Paco Cerdà, acompanyat del president de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida, (COELL), Josep Maria Gardeñes, i de la responsable de l'Espai Dona de la COELL, Ana Velasco, han presentat aquest dilluns les conclusions sobre la fase de disseny del portal “Dona+Valor. La xarxa de dones i ocupació de les Terres de Lleida”.

Entre les conclusions a les quals s’ha arribat en aquesta fase de testeig entre dones i empresa hi ha el fet que les dones, de perfils diversos, tant demandants d’ocupació com de millora professional, valoren molt positivament la idea del portal, la seva imatge, que hi hagi vídeos amb experiències de dona i programes de televisió dedicats. En canvi, queda com a repte garantir la fiabilitat de les informacions que s’hi puguin pujar, que sigui un portal proper que faciliti la interacció i la pujada de dades en si mateixa.

Cerdà ha manifestat que “hem de treballar conjuntament per abordar polítiques reals per evitar que la bretxa de gènere s’eixampli i ens porti a fer passes enrere en la igualtat entre dones i homes. El treball que s’inicia avui amb la COELL és un esglaó més en aquest objectiu comú de construcció en positiu”.

Pel que fa a les empreses consultades, altres punts valorats positivament han estat el fet de poder explicar les experiències, tant en format vídeo com en programes de televisió, mentre que queda com a repte atansar la imatge gràfica del portal al món empresarial, fer incidència en la comunicació eficaç de la seva missió i els seus valors, i posar facilitats en la tecnologia.

Josep Maria Gardeñes, president de COELL, ha destacat la conveniència de donar suport a aquests tipus d’iniciatives i n’ha demanat la continuïtat perquè es pugui consolidar. “Amb un portal d’aquestes característiques hi tindrà cabuda tothom, tant les empreses que busquin un recurs per complir amb la quota d’ocupació com aquelles que realment destaquin per donar valor al talent de la dona”, ha afirmat.

En la que ha estat la primera fase d’aquest projecte coral, s’ha treballat amb un equip col·laboratiu, s’ha definit com serà el portal, les accions de comunicació i s’ha definit què hi trobaran les dones i què hi trobaran les empreses per tal d’afavorir solucionar la falta d’ocupació. El mètode aplicat en la desenvolupament de la plataforma, anomenat Design Sprint, comprèn quatre etapes: en la primera es fa el mapa i el croquis de la qüestió, en la segona es prenen les decisions, en la tercera es fa el prototip i en la quarta es realitza el testeig.

Entre els i les participants d’aquest projecte hi ha representants de la patronal, dels sindicats, d’empreses diverses, de l’Ajuntament de Lleida, de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), del Departament de Treball de la Generalitat i de la Diputació de Lleida. 

Comparteix

També t'interessarà