L'espai gastronòmic de la Diputació de Lleida present a Fira Q

REDACCIÓ
Publicat: 
29-04-2022
Actualitzat: 29-04-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'espai gastronòmic de la Diputació de Lleida present a Fira Q

Un any més, i dins el marc de Fira Q, la Diputació de Lleida hi serà present amb un gran escenari dins l’espai de producte de proximitat. Aliments del territori i tu. L'espai comptarà amb la participació de diferents productors i associacions de productors que donaran a conèixer els seus productes: formatges,  vi, embotits, coques, panadons, pernil, melmelades i altres productes innovadors com l’espirulina....  un espectacle gastronòmic avalat per la Q de qualitat.

Així ho ha explicat la tècnica de Fires, Antonieta Martínez, que també recorda que en aquest espai hi haurà, organitzada per l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, la ja tradicional Mostra de coques de recapte i samfaina amb 16 forners de Balaguer i comarca que presentaran les seves coques.  Amb un tiquet es podran assaborir diferents talls de coca, una copeta de vi, aigua i un bon cafè.

També en el marc de l'espai dedicat als productes de proximitat se celebrarà la XIV Jornada Tècnica de la Mel, dissabte al matí, amb interessants ponències professionals amb experts d’aquest món tan fascinant com és el món de les abelles. És una jornada de referència arreu del país i en la qual també se celebrarà el tradicional concurs Reina de mels, tan esperat dins el sector.

La jornada d’enguany, organitzada pel Departament d'Acció Climàtica amb la col·laboració de l'Associació d'Apicultors Lleidatans, tractarà temes relacionats amb aspectes sanitaris de les abelles i en ella es presentarà també un programa de vigilància i lluita contra la varroasi i de la influència de les radiacions en la salut de les persones i de les abelles.

Comparteix

També t'interessarà