“L’esport de Lleida serà una peça essencial per a la promoció de la ciutat”

REDACCIÓ
Publicat: 
31-12-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • “L’esport de Lleida serà una peça essencial per a la promoció de la ciutat”
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Aquest diumenge una Sant Silvestre de rècord amb 1.600 participants tanca un exitós 2023 en l’àmbit esportiu


L’Ajuntament de Lleida inicia el 2024 la redacció del Pla Estratègic de l’Esport de Lleida. Així ho ha anuncia el paer en cap, Fèlix Larrosa, en el transcurs de la celebració de la tradicional Cursa de Sant Silvestre que, en la seva 28a edició, ha registrat una participació rècord de 1.600 participants que han cobert un circuit urbà de 5.000m amb sortida i arribada a la plaça de Cervantes.

En aquest sentit, l’alcalde de Lleida ha explicat que “convocarem el grup de treball per a l’inici de la redacció del Pla Estratègic de l’Esport per a la segona setmana de gener per tal de fer una sessió de reflexió i posar sobre la taula els diferents que elements que ha de contemplar el document”. Aquest grup de treball per redactar el Pla Estratègic de l’Esport és un dels compromisos pressupostaris entre el govern municipal i JuntsxLleida.

Tot això s’emmarca, ha posat de relleu Larrosa, “en què l’esport de Lleida serà una peça essencial per a la promoció de la ciutat, de manera que formarà part d’una estratègia de City Màrqueting que serveixi per a projectar la marca de Lleida arreu”. Unes accions que també es vincularan “amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida en esdeveniments esportius importants, així com amb l’esponsorització de programes esportius que realitzin els mitjans de comunicació”, ha assegurat el paer en cap.

Així mateix, tota aquesta estratègia es complementarà amb ajuts directes als clubs esportius de la ciutat amb un total de 537.000 €, a més de les subvencions ordinàries. Al pressupost per al 2024 també es contempla una partida de 50.000 € per a la segona fase de l’auditoria de les instal·lacions esportives que ha d’incloure mesures per incrementar l’accessibilitat, així com la perspectiva de gènere amb l’objectiu que siguin espais segurs per a tothom.

Finalment, en el capítol d’inversions l’Ajuntament de Lleida invertirà 354.000 euros en la renovació d’equipaments esportius com el camp de gespa artificial de Gardeny i Balàfia, les millores al pavelló Barris Nord, els vestidors de Magraners, la pista municipal d’atletisme, entre altres. També contemplen un nou gimnàs social al Centre Històric i les noves piscines de la Mariola-Turó de Gardeny.

Auditoria de les instal·lacions esportives municipals

El paer en cap ha explicat que ja ha finalitzat la primera fase de l’auditoria de les instal·lacions esportives a què es va comprometre el govern municipal. Així, s’ha fet una relació tècnica de les necessitats que s’han detectat i que ara s’hauran de valorar econòmicament des de l’àrea d’Urbanisme.

Aquesta auditoria s’ampliarà en una segona fase per tal de valorar l’eliminació de barreres arquitectòniques i aconseguir unes instal·lacions esportives municipals cent per cent accessibles no només per a persones amb mobilitat reduïda, sinó també per a la gent gran o des d’una visió de gènere, entre altres.

Una Sant Silvestre de rècord amb 1.600 participants

Lleida ha viscut la tradicional Sant Silvestre en què, en la seva 28a edició, han participat 1.600 persones, una xifra que no s’assolia des de feia anys.

Els i les participants han recorregut un circuit urbà de 5 km. amb sortida i arribada a la plaça de Cervantes. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor d’Esports, Jackson Quiñónez, i dels regidors Sergi Grimau i David Melé, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la cursa.

Com és habitual, molts corredors i corredores han fet la cursa disfressats amb motiu nadalencs, en un ambient molt festiu.

El guanyador en categoria masculina ha estat Mohamed Mouacha (00:15:30), seguit d’Adrián Camarasa (00:15:43) i de Cesc Parramona (00:15:46). En la femenina, Carla Ferrara ha estat la més ràpida i ha guanyat amb un temps de 00.18:10, en segon lloc Verónica Escartín (00:18:31) i en tercer lloc Anna Onieva (00:18:53).

Comparteix

També t'interessarà