L'exlíder de Vox a Lleida nega haver tingut relacions sexuals amb cap incapacitat i diu que l'extorsionaven

ACN
19-12-2019
  • L'exlíder de Vox a Lleida nega haver tingut relacions sexuals amb cap incapacitat i diu que l'extorsionaven

L'exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, que va ser detingut a principis de març per suposats delictes d'abús sexual, pornografia i corrupció de persones amb discapacitat, ha negat aquest dimecres davant el jutge haver tingut relacions sexuals amb cap persona amb incapacitat. Les presumptes víctimes són dos homes de 26 i 30 anys, tutelats per la fundació Alosa de Lleida.

Un d'ells va declarar que havia mantingut relacions sexuals amb l'acusat però Ortiz ho nega. Pel que fa a l'altre, l'acusat ha reconegut que el jove es posava en contacte amb ell i li enviava fotografies de contingut sexual però ha denunciat que després l'extorsionava perquè el pagués i ha reconegut que li havia donat alguna vegada diners "perquè el deixés tranquil", ha dit el seu advocat, Pere Sutil. Segons fonts pròximes al cas, però, en alguns missatges de whatsapp que s'intercanviaven, també era l'acusat qui li demanava imatges sexuals.

Ortiz Cambray ha declarat aquest dimecres al matí al jutjat d'instrucció 4 que porta el cas a petició del seu advocat. L'acusat s'ha desentès de la seva primera declaració judicial i ha mostrat el seu descontentament amb l'anterior advocat. En aquesta segona declaració, s'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació particular, representada per la fundació Alosa que té la tutela de les presumptes víctimes, i sí que ha respost les preguntes del jutge i del seu advocat.

En la seva declaració, l'acusat ha assegurat que "no hi ha hagut absolutament res de res de tema sexual físic amb aquestes persones". "Només hi ha les paraules del whatsapp però sempre eren ells els que es posaven en contacte amb mi per demanar-me diners a canvi de favors sexuals", ha dit. I ha aclarit que mai va tenir contacte físic amb cap dels dos.

Considera que el motiu de la denuncia és polític perquè, diu, la fundació que els tutela té una tendència política "totalment contrària" a ell, que en el moment de la denúncia era l'exlíder de Vox a Lleida. El seu advocat, Pere Sutil, ha posat de manifest que "tot passa just abans de les eleccions, casualment", perquè l'acusat és una de les persones que presenta una denúncia per uns ninos que van aparèixer penjats amb cartells de Vox, Ciutadans i el PP. "El dia següent de presentar aquesta denúncia, apareix la denúncia contra ell", ha dit.

Sutil també ha posat de manifest que les sentències en què s'incapacita les dues presumptes víctimes només es fa referència a la seva autonomia econòmica. En cap cas, ha afegit es fa referència a la seva autonomia sexual. A més, en una d'elles s'especifica que l'incapacitat pateix un retard mental "lleu", ha dit, i també que no queda afectat el seu dret de sufragi, és a dir que se li reconeix el dret de votar i ser escollit com a representant d'un càrrec públic, assegura.

L'advocat d'Ortiz Cambray considera que la presó provisional és "excessiva" i demanarà aquesta setmana la posada en llibertat de l'acusat perquè, diu, ni pensa eludir la justícia ni pretén repetir cap suposat delicte dels que se l'acusa.

Els Mossos van detenir Ortiz arran d'una denúncia de dos homes incapacitats de 26 i 30 anys que estan tutelats per la Fundació Alosa de Lleida i que treballen per Aspros. L'exlíder de Vox va haver de comparèixer a l'oficina de l'Equip d'Atenció a la Víctima (EATAV) de Lleida on es va prendre declaració a una de les suposades víctimes dels abusos.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta