L'exposició de 600 protagonitza LleidaAntic, que demostra l’interès per les antiguitats

S. DIEGO
27-11-2017
  • L'exposició de 600 protagonitza LleidaAntic, que demostra l’interès per les antiguitats
  • L'exposició de 600 protagonitza LleidaAntic, que demostra l’interès per les antiguitats

La 24a edició de Lleidantic (saló d’antiquaris), l’11a de Lleida Retro (exposició de vehicles antics i clàssics) i la VII Trobada del Disc van tancar ahir les portes a Fira de Lleida amb les expectatives dels expositors complertes pel que fa a vendes i contactes. Segons van apuntar els organitzadors, el triple certamen va reunir entorn de 7.000 visitants, amb una especial afluència de públic durant el matí d’ahir.

Una de les joies de l’edició d’aquest any va ser una exposició de catorze Seat 600, coincidint amb els seixanta anys de la sortida al mercat d’aquest vehicle que va revolucionar els viatges a Espanya. Els aficionats comentaven ahir com els va canviar la vida aquest cotxe. “Costava 60.000 pessetes, que era una fortuna i no tothom les tenia. Però va ser una autèntica revolució, un alliberament per a moltes famílies que per fi podien viatjar”, va afirmar Josep Maria Gilart. A més dels 600, els visitants van poder admirar uns altres setanta cotxes, motos i camions històrics.

Altres dels atractius de Lleidantic van ser la mostra d’objectes de l’Arxiu Històric del BBVA –amb un centenar de peces, incloent-hi màquines d’escriure, calculadores i bitllets– i la Beatlemania, amb tres-cents objectes, com ara pòsters, discos, vídeos en VHS, pins, figuretes, capses, rellotges, cromos, caràtules de discos de diferents països i altres articles de marxandatge del grup de Liverpool.

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc van reunir un total de 15.700 peces, entre mobles, joies, porcellana, vidre, ceràmica, estris antics, rellotges, cromos, escultures, quadres, numismàtica, bitllets, monedes antigues, vehicles clàssics i material discogràfic.

El mercat dels discos de vinil, en creixement

Els clàssics no moren mai i cada vegada són més els aficionats als discos de vinil. Així ho van assegurar ahir els responsables del sector reunits a la VII Trobada del Disc. Segons van apuntar, els discos més venuts són els de grups com Queen, Led Zeppelin o Dire Straits.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?