L'exrector Viñas lamenta el finançament insuficient de les universitats

M. MARQUÈS
14-11-2019
  • L'exrector Viñas lamenta el finançament insuficient de les universitats

L’exrector de la Universitat de Lleida (UdL) Joan Viñas va afirmar ahir que “el finançament a les universitats mai ha estat suficient” i que “les mesures que es van prendre a partir del 2010 arran de la crisi econòmica encara les pateixen els estudiants amb un preu elevat de les taxes, malgrat que hi hagi beques que intentin pal·liar el problema”.

Així ho va dir en l’acte de reconeixement a la seua trajectòria com a rector, entre el 2003 i el 2011, que li va fer la UdL en una abarrotada Aula Magna de la facultat de Medicina. Viñas, que va compartir l’homenatge amb les persones que van col·laborar amb ell, va destacar que durant el seu mandat “van començar a impartir-se titulacions de ciències o que l’Escola Politècnica va passar a ser Superior” i que va impulsar el naixement del Parc Científic de Gardeny i de l’IRBLleida.

En l’acte, també li va dedicar unes paraules l’actual rector, Jaume Puy, que va valorar “la seua dedicació important tant a la universitat com en la sanitat”. Va afirmar que durant el mandat de Viñas “la UdL es va consolidar i va créixer”, a més que “va aconseguir vincular-la amb la societat lleidatana”. En aquest sentit, va explicar que “es va preocupar de tenir relacions amb entitats i lligar-la al territori”. A més, va subratllar que “Viñas va prendre iniciatives en el món de la investigació i va posar en marxa el Parc Científic de Gardeny, que avui dia ja és una realitat amb més de 100 empreses i 1.500 empleats”.

En el seu homenatge també van ser presents els exrectors Jaume Porta i Roberto Fernández, el membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya Marc Antoni Broggi i la degana de la facultat de Medicina, Anna Casanovas.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta